CFR Marfă a fost scoasă din nou la privatizare – 20 iunie, noul termen

Ministerul Transporturilor a republicat joi anunţul privind vânzarea a 51% din acţiunile CFR Marfă, venitul mediu anual din activitatea de transport marfă al investitorilor interesaţi fiind redus de la 100 milioane euro, în anunţul anterior, la 20 milioane euro.
Economica.net - joi, 16 mai 2013, 12:55
CFR Marfă a fost scoasă din nou la privatizare - 20 iunie, noul termen

Câştigătorul licitaţiei va fi anunţat pe 20 iunie.

Vânzarea se va realiza prin metode combinate cu criterii de precalificare, constând în negociere pe bază de oferte preliminare şi angajante, urmată de licitaţie cu ofertă în plic.

Preţul de ofertă (preţul de pornire a licitaţiei) este de 797,058 milioane lei pentru întregul pachet de acţiuni scos la vânzare. Oferta de vânzare este valabilă 180 de zile de la data publicării, cu posibilitatea de a fi prelungită.

Plata preţului acţiunilor se va face într-o singură tranşă prin transfer bancar la data finalizării tranzacţiei.

Dosarul de prezentare poate fi procurat începând de joi, ora 14.00, contra sumei de 10.000 de euro, iar documentele de participare pot fi depuse până pe 23 mai, ora 13.00, acesta fiind termen de decădere.

Privatizarea CFR Marfă a eşuat. Guvernul a respins toate cele trei oferte

Criteriile de precalificare sunt: experienţă relevantă în domeniul transportului de marfă şi capabilităţi operaţionale; capabilităţi financiare care să demonstreze posibilitatea preluării şi dezvoltării afacerii. Persoanele fizice care participă în mod individual trebuie să prezinte o scrisoare de bonitate bancară emisă de o bancă cu rating acordat de către Standard&Poors sau Fitch de minim BB- sau de către Moody’s de minim Baa3 (corespunzătoare nivelului de ‘investment grade’); să deţină (direct sau indirect prin intermediul unor persoane juridice afiliate aflate sub controlul său) o licenţă de transport de marfă sau orice altă aprobare emisă de către o autoritate competentă în domeniul transporturilor cu cel puţin 3 ani înainte de data depunerii Documentelor de Participare.

De asemenea, sunt necesare declaraţii fiscale pentru persoanele fizice române sau alte documente emise de o autoritate fiscală din ţara de origine, pentru persoanele fizice străine (precum şi situaţiile financiare ale persoanelor juridice afiliate aflate sub controlul său), din care să reiasă existenţa unui venit mediu anual (sau după caz o cifră de afaceri medie anuală) de minimum 20 milioane euro rezultat din activităţile de transport de marfă, în ultimii 3 ani financiari încheiaţi şi o scurtă descriere a strategiei de dezvoltare a CFR Marfă, pentru următorii 5 ani (în 10 pagini), incluzând propuneri privind dezvoltarea naţională şi regională, strategia operaţională, investiţiile estimate, sursele de finanţare ce vor fi folosite, propunerea unei politici privind angajaţii CFR Marfă.

Aceleaşi documente sunt necesare şi în cazul persoanelor juridice care participă în mod individual la licitaţie.

În cazul grupului de investitori sunt necesare: o scrisoare de bonitate bancară emisă de o bancă cu rating acordat de către Standard&Poors sau Fitch de minim BB- sau de către Moody’s de minim Baa3 (corespunzătoare nivelului de ‘investment grade’); deţinerea, de către unul sau mai mulţi membri ai Grupului de Investitori (direct sau indirect prin intermediul unor persoane juridice afiliate aflate sub controlul acestora), a unei licenţe de transport de marfă sau a oricărei alte aprobări emise de către o autoritate competentă în domeniul transporturilor cu cel puţin 3 ani înainte de data depunerii Documentelor de Participare; existenţa (cu privire la membrii Grupului de Investitori cumulat cu persoanele juridice afiliate aflate sub controlul acestora) unei cifre de afaceri medii anuale rezultată din activităţile de transport de marfă, în ultimii 3 ani financiari încheiaţi, de minimum 20 milioane euro; scurtă descriere a strategiei de dezvoltare a CFR Marfă, pentru următorii 5 ani (în 10 pagini), incluzând propuneri privind dezvoltarea naţională şi regională, strategia operaţională, investiţiile estimate, sursele de finanţare ce vor fi folosite, propunerea unei politici privind angajaţii CFR Marfă.

Deschiderea plicurilor cu Documentele de Participare se va face în data de 23 mai 2013, ora 14.00, la sediul MT. Verificarea şi analizarea Documentelor de Participare se va face până în data de 23 mai, când se va întocmi lista investitorilor precalificaţi să participe, în continuare, la procesul de privatizare a CFR Marfă (lista scurtă).

FMI, despre CFR Marfă : Căutăm împreună cu autorităţile române cea mai bună soluţie

Pentru participarea la negocierea pe bază de oferte preliminare şi neangajante, potenţialii cumpărători înscrişi pe Lista Scurtă vor depune la sediul MT, în plic sigilat, cel mai târziu până în data de 5 iunie, ora 16.00, oferta preliminară şi neangajantă şi comentariile potenţialilor cumpărători înscrişi pe Lista Scurtă asupra proiectului de Contract de Vânzare – Cumpărare de Acţiuni inclus în Dosarul de Prezentare.

Comisia de Privatizare constituită la nivelul MT va purta negocieri cu fiecare dintre potenţialii cumpărători înscrişi pe Lista Scurtă şi care au depus documentele prevăzute, începând cu data de 6 iunie, ora 10.00.

Pentru participarea la licitaţia cu ofertă în plic, potenţialii cumpărători care au depus documentele prevăzute vor depune, până cel mai târziu în data de 19 iunie, ora 12.00, Documentele de Participare care nu au fost solicitate în faza de precalificare, oferta de cumpărare în plic sigilat şi dovada privind achitarea Taxei de Participare la Licitaţie, în sumă de 20.000 euro.

Garanţia de Participare în sumă de 10 milioane euro sau echivalent în lei la cursul BNR din ziua constituirii garanţiei se va constitui în favoarea MT, prin Scrisoare de garanţie bancară.

În data de 20 iunie, ora 11.00 , Comisia de Privatizare va proceda la deschiderea plicurilor cu documentele aparţinând numai ofertanţilor prezenţi. Plicurile depuse de ofertanţii care nu sunt prezenţi se returnează acestora nedeschise. Verificarea şi analizarea acestor documente se va face în aceeaşi zi, când se va stabili ofertantul adjudecatar.

Comisia de Privatizare instituită la nivelul Ministerului Transporturilor a hotărât miercuri respingerea celor trei potenţiali ofertanţi şi reluarea procedurii de privatizare a CFR Marfă, conform prevederilor legale, în urma verificării şi analizării documentaţiilor de participare depuse de potenţialii investitori la procedura de precalificare în cadrul procesului de privatizare a companiei CFR Marfă.

Procedura de deschidere a ofertelor pentru precalificarea potenţialilor investitori pentru CFR Marfă s-a încheiat pe 11 mai, la ora 16.00, a doua etapă fiind verificarea şi evaluarea acestora, cu termen limită data de 15 mai, ora 12.00. Miercuri trebuiau să fie anunţaţi investitorii precalificaţi să participe, în continuare, la procesul de privatizare.

Companiile care au depus oferte pentru cumpărarea pachetului majoritar de acţiuni (51%) la Societatea Naţională de Transport Feroviar de Marfă ”CFR Marfă” sunt OmniTRAX Inc. (SUA), Grup Feroviar Român (GFR) şi Asocierea Transferoviar Grup – Donau-Finanz GMBH.

Privatizarea CFR Marfă se realizează printr-o procedură de vânzare de acţiuni prin metode combinate cu criterii de precalificare, constând în negociere pe bază de oferte preliminare şi neangajante, urmată de licitaţie cu ofertă în plic pentru un pachet majoritar de 51% din capitalul social al companiei.

Te-ar mai putea interesa și
FMI avertizează cu privire la optimismul excesiv al piețelor, în contextul așteptărilor mari privind relaxarea politicilor fiscale de către băncile centrale
FMI avertizează cu privire la optimismul excesiv al piețelor, în contextul așteptărilor mari privind relaxarea politicilor ...
Fondul Monetar Internaţional (FMI) a avertizat asupra exuberanţei excesive a pieţelor, în condiţiile în care investitorii urmăresc cu atenţie deciziile băncilor centrale, care vor să......
Industria eoliană a instalat în 2023 capacități record de 117 gigawați – raport GWEC
Industria eoliană a instalat în 2023 capacități record de 117 gigawați – raport GWEC
Industria eoliană globală a instalat anul trecut noi capacităţi de 117 gigawaţi (GW), un nivel record, dar trebuie anual ...
IKEA respinge acuzațiile că ar distruge pădurile românești și susține că acțiunile sale sunt în conformitate cu cele mai înalte standarde de mediu
IKEA respinge acuzațiile că ar distruge pădurile românești și susține că acțiunile sale sunt în conformitate cu ...
Reprezentanţii companiei Ingka Investments susţin că practicile acesteia de gestionare a pădurilor sunt stabilite în ...
Acționarii Stellantis au aprobat pachetul salarial pentru directorul general Carlos Tavares
Acționarii Stellantis au aprobat pachetul salarial pentru directorul general Carlos Tavares
Acţionarii Stellantis au aprobat marţi compensaţia pentru conducerea producătorului auto acordată pentru rezultatele ...