1EUR = 4.8423 RON | Bucureşti 26 º

Companii

Ministerul Transporturilor: Administraţia Metrorex are obligaţia să îşi optimizeze veniturile

Administraţia Metrorex are obligaţia să îşi optimizeze veniturile, inclusiv pe cele obţinute din închirierea spaţiilor comerciale, precizează joi reprezentanţii Ministerului Transporturilor într-o postare pe pagina de Facebook.

19 apr, 2018 | Agerpres

Potrivit sursei citate, în luna martie a acestui an Metrorex a notificat Sindomet, companie care gestionează toate spaţiile comerciale din staţiile de metrou, că în septembrie 2018 contractul dintre cele două părţi va înceta de drept.

Contractul, încheiat în 2003 pentru 5 ani şi prelungit apoi de încă două ori, expiră în această toamnă, iar comercianţii şi sindicatul au insistat să fie prelungit în continuare cu acordul părţilor.

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a primit joi, delegaţia Sindicatului Liber Metrou (USLM) şi Asociaţiei Comercianţilor din Metrou care au pichetat sediul ministerului. Principala temă discutată a fost prelungirea contractului dintre Sindomet şi Metrorex pentru închirierea spaţiilor din staţiile de metrou.

Reprezentanţii Sindicatului Liber Metrou (USLM) şi ai Asociaţiei Comercianţilor din Metrou au protestat joi în faţa Ministerului Transporturilor, nemulţumirile vizând, alături de contractul dintre Sindomet şi Metrorex, problema statutului personalului feroviar şi bugetul Metrorex.

Preşedintele USLM, Ion Rădoi, a anunţat că delegaţia sindicatelor a discutat cu reprezentanţii Ministerului Transporturilor despre toate aceste probleme însă solicitările sindicaliştilor au fost respinse.

Potrivit lui Rădoi, bugetul Metrorex a fost aprobat în Guvern cu o pierdere de 91 de milioane de lei şi în această privinţă nu se mai poate face nimic. Referitor la statutul personalului feroviar, acesta a fost realizat, dar este blocat de patru ani la nivelul Ministerului şi nu va fi trimis spre aprobare Parlamentului pentru că trebuie corelat cu Legea salarizării, dar aceasta ar însemna o anulare.

În ceea ce priveşte contractul dintre comercianţii din metrou şi Sindomet, care urmează să expire în septembrie, Ion Rădoi a spus că Ministerul Transporturilor nu este de acord cu prelungirea.

Reprezentantul USLM a spus că o decizie privind viitoarele acţiuni va fi luată în consiliul general al organizaţiei.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO