1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 12 º

News

Ministerul Transporturilor dă asigurări că e gata să intervină pentru ca traficul să nu fie afectat de condiţiile meteo

Ministerul Transporturilor a anunţat vineri seara că este pregătit să intervină pentru ca traficul rutier, feroviar şi aerian să se desfăşoare normal. Astfel, ministrul de resort, Sorin Buşe, a dispus vineri ca toate companiile din subordinea sau aflate sub autoritatea ministerului să fie pregătite şi ”să adopte toate măsurile necesare pentru ca traficul rutier, feroviar şi aerian să nu fie afectat de condiţiile meteo defavorabile anunţate pentru această perioadă”.

30 dec, 2016 | News.ro

"Astfel, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va interveni cu substanţe antiderapante şi utilaje de deszăpezire pe toate drumurile care impun acest lucru pentru ca traficul să se desfăşoare în condiţii normale de iarnă", arată Ministerul Transporturilor, într-un comunicat.

La rândul său, Compania CFR Infrastructură va interveni pe toate tronsoanele de cale ferată din zonele aflate sub avertizare meteorologică.

La nivelul CFR Călători, personalul fiecărui dispecerat şi central este dimensionat corespunzător şi organizat în grafic de lucru, precizează oficialii de la Transporturi.

"Au fost suplimentate trenurile cu număr maxim de vagoane admise de secţie şi de remorcare pe Valea Prahovei, spre Moldova şi de la Constanţa spre munte", se mai arată în comunicat.

Totodată, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) şi transportatorul aerian de stat Tarom vor începe acţiuni de curăţare a pistelor şi căilor de rulare şi respectiv de degivrare a aeronavelor astfel încât cursele aeriene să poată fi efectuate fără perturbări.

De asemenea, Metrorex, compania care operează infrastructura de metrou din Bucureşti, are în desfăşurare un plan de iarnă aprobat, în caz de necesitate, spun oficialii Ministerului Transporturilor.

"Prin acest plan, Metrorex este pregătit să intervină la fiecare gură de metrou pentru asigurarea deszăpezirii", precizează ministerul.

Echipele Metrorex de specialitate fac verificări permanente pe toate magistralele de metrou, arată conducerea Ministerului Transporturilor.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO