1EUR = 4.7550 RON | Bucureşti 22 º

News

Ministerul Transporturilor: România se situează pe ultimul loc în statisticile europene privind siguranţa pe şosele

România se situează pe ultimul loc în statisticile europene privind siguranţa pe şosele, în principal din lipsa infrastructurii, a declarat, miercuri, Ion Iordăchescu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, în cadrul Conferinţei internaţionale de siguranţă rutieră de la Palatul Parlamentului.

20 mar, 2019 | ECONOMICA.net

El a fost întrebat de jurnalişti de ce România este ţara din UE cu cele mai multe victime în accidente rutiere.

"În primul rând, din cauza lipsei infrastructurii, este una dintre problemele majore. Mai exact, lipsa kilometrilor de autostradă, faptul că avem foarte multe şosele în stări deplorabile, faptul că drumurile nu sunt la standardele europene de siguranţă, vorbesc de unele drumuri naţionale, unele drumuri judeţene. Aceasta este o problemă. Principala problemă a românilor este infrastructura, în momentul de faţă", a spus oficialul.

El a adăugat că, pe lângă această problemă, mai sunt şi alţi factori care conduc la aceste statistici, precum educaţia în trafic, modul în care conducătorii auto percep să respecte regulile, precum şi lipsa unor sisteme radar eficiente.

"Este un rezultat nesatisfăcător. Se vede clar că în toate statisticile prezentate în momentul de faţă suntem pe ultimul loc. E clar că trebuie făcut ceva să îmbunătăţim situaţia, dar, repet, trebuie să plecăm de la infrastructură", a repetat Iordăchescu.

Potrivit statisticilor Consiliului European pentru Siguranţa în Transporturi, în România s-au înregistrat în 2017 un număr de aproape 100 de decese la un milion de locuitori din accidente auto, dublu faţă de media UE (50 de decese la un milion de locuitori).

Aceste statistici plasează România pe ultimul loc în UE la acest capitol.

Pe primele locuri sunt situate Norvegia, cu 20 de decese la un milion de locuitori, Suedia, Marea Britanie şi Cehia, cu aproape 30 de decese la un milion de locuitori în 2017.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO