Ministrul Comunicaţiilor: Luăm în calcul concedierea directorului Poştei

Telenovela 'Rosita-Smeeianu' se desfăşoară în afara activităţii normale a Guvernului şi de aceea am anunţat că vom face toate demersurile legale pentru recuperarea sumelor plătite drept compensaţii, în acest sens luând în calcul şi demiterea directorului general al Poştei Române, Ion Smeeianu, a declarat, marţi, ministrul pentru Societatea Informaţională, Răzvan Cotovelea, la cea de-a 18-a ediţie a evenimentului Ziua Comunicaţiilor.
Economica.net - mar, 20 mai 2014, 08:38
Ministrul Comunicaţiilor: Luăm în calcul concedierea directorului Poştei

‘În mod personal, aştept în continuare documentele. Deocamdată, nu am văzut decât cinci astfel de documente (renunţări benevole la clauzele din contractele de muncă – n.r.). Cu toate acestea, bănuiesc că nu puneţi la îndoială decizia comunicată de domnul Smeeianu. Cu siguranţă, lucrurile nu vor rămâne aşa. Noi încercăm să intrăm în legalitate, ceea ce înseamnă o relaţie de muncă dintre o societate naţională, care gâfâie din punct de vedere economic şi financiar, şi conducerea acesteia. Vreau să vă spun foarte sincer că nu vom accepta nicio secundă vreo deviere de la lege, de la contractele care guvernează munca în societăţi. Telenovela ‘Rosita-Smeeianu’ se desfăşoară în afara activităţii normale a Guvernului şi, tocmai de aceea, am anunţat public şi vom anunţa public în continuare demersurile legale pe care le vom întreprinde pentru recuperarea acelor sume. Un director care trebuie demis nu trebuie sub nicio formă să primească niciun fel de sumă. Ne simţim prejudiciaţi şi vom acţiona în instanţă utilizând toate mijloacele legale de care dispunem pentru recuperarea acestor bani. În ceea ce priveşte banii încasaţi de doamna Rosita Alexe, informaţia este cu ‘da’, dar am solicitat în scris, prin Adunarea Generală a Acţionarilor, şi dovada fizică în acest sens (…) Ion Smeeianu a ştiut de clauza privind compensaţiile, a negociat şi a semnat acel contract. Se lucrează acum la soluţiile legale pentru îndepărtarea lui Ion Smeeianu de la conducerea Poştei Române’, a afirmat Cotovelea.

Luni, Ministerul pentru Societatea Informaţională /MSI/ a anunţat că întreaga echipă de management a Poştei Române, respectiv directorii executivi şi directorii, a renunţat la salariile compensatorii din contractul individual de muncă.

‘Întreaga echipă de management a Poştei Române – directorii executivi şi directorii – a anunţat luni, până la finalul programului de activitate, că renunţă benevol, fără echivoc şi fără vreo condiţionalitate, la orice clauze din contractul individual de muncă ce reglementează plata unor salarii compensatorii în cazul încetării activităţii’, se arată în comunicatul MSI.

Potrivit sursei citate, răspunsul pozitiv al întregii echipe manageriale este în concordanţă cu strategia de dezvoltare şi privatizare a companiei.

Ministrul pentru Societatea Informaţională, Răzvan Cotovelea, a solicitat, sâmbătă, directorilor Poştei Române să renunţe la salariile compensatorii din contractual individual de muncă.

Aproximativ 4.000 de sindicalişti din cadrul Federaţiei Sindicatelor Libere din Poşta Română /FSLPR/ au protestat, duminică, 11 mai, în faţa sediului Guvernului, solicitând, în principal, demiterea directorului general al CNPR, Ion Smeeianu, şi a directorului executiv Rosita Alexe. Membrii SLPR au continuat săptămâna trecută protestele prin pichetarea sediilor oficiilor judeţene de poştă din toată ţara, precum şi a sediului CNPR din Capitală.

Cele mai importante revendicări ale SLPR sunt angajarea de personal pe posturile vacante, creşterea salariilor din Poşta Română începând cu data de 1 iunie 2014, cu procentul inflaţiei, acordată în sumă fixă, şi creşterea lunară a veniturilor CNPR, comparativ cu luna anterioară.

Poşta Română este lider pe piaţa serviciilor poştale în România cu o cifră de afaceri anuală de peste 1,2 miliarde lei şi operează printr-o reţea de 5.687 unităţi poştale, cu acoperire naţională, având 27.305 angajaţi. Anual, compania procesează un volum de sute de milioane de trimiteri poştale şi distribuie către 5 milioane de beneficiari drepturile băneşti aferente sistemului public de pensii.

Conferinţa internaţională telecom organizată, marţi, la Bucureşti reuneşte reprezentanţi de top din mediul de afaceri, universitar/academic, ambasade, instituţii guvernamentale, dar şi jucători cheie la nivel decizional, având în audienţă 20 de grupe: operatori telecom, furnizori telecom, firme IT&C, energie electrica, petrol şi gaze, alimentare cu apă şi canalizare/epurarea apelor uzate, auto, bănci, consultanţi, retail.

Te-ar mai putea interesa și
Niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19
Niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19
Grupul de Comunicare Strategică a anunţat sâmbătă că, la nivel naţional, nu există niciun pat liber la Terapie Intensivă pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate......
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
ING Bank, cea mai dinamică bancă din România în ceea ce privește digitalizarea și una dintre cele mai mari ca număr ...
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de șase ani
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de ...
Un număr de 15.239 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind ...
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Premierul interimar, Florin Cîţu, a afirmat, sâmbătă, că există "foarte mici şanse" ca ratingul de ţară să fie ...