1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 34 º

News

Ministru: Salariile bugetarilor vor creşte cu 15%, pensionarii vor primi înapoi banii

La doar o zi după declaraţile preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, o nouă voce a noii puteri, mult mai avizată, se pronunţă pentru creşterea salariilor şi restituirea contribuţiei la Sănătate pentru pensionari.

02 mai, 2012 | ECONOMICA.net

Ministrul desemnat al muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat că salariile bugetarilor vor fi crescute cu 15%, iar pensionarii îşi vor recupera banii plătiţi pe CAS. Câmpeanu a spus despre cele două măsuri că sunt “certitudini”, dar s-a ferit să dea termene.

"Este cert şi pot să confirm că vom reîntregi salariile cu 15% şi vom restitui pensionarilor banii care au fost opriţi în mod abuziv prin contribuţia de sănătate care a fost calculată la întreaga pensie. Acest lucru pot să confirm. Termenele, cum, când, în tranşe egale, în două-trei tranşe, asta se va stabili de următorul guvern, dacă va fi validat de Parlament. Aceste lucruri se vor împlini. Le-a anunţat şi primul ministru. Modul de îndeplinire va fi anunţat în programul de guvernare şi până luni nu mai este mult", a spus Câmpeanu, la Realitatea TV.
"În clipa în care vom avea toate datele, o să spunem dacă sunt resurse fără să mărim deficitul bugetar sau dacă vom tăia alte cheltuieli. O să spunem când vom avea toate datele în faţa şi vom încheia auditul pe care vrem să-l facem neapărat", a mai spus Câmpeanu.

Florin Georgescu, ministrul nominalizat pentru Finanţele Publice, a declarat, miercuri, că viitorul guvern va face toate eforturile necesare pentru a găsi soluţii în vederea majorării salariilor bugetarilor şi pentru pensionari, fără a fi riscate stabilitatea financiară şi echilibrele macroeconomice

Cu doar o zi în urmă, chiar înainte ca Victor Ponta să anunţe componenţa noului Guvern, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a spus că, până în august, noul Guvern va mări salariile şi va da pensionarilor banii înapoi.

"Ieri am fost la Ponta, pe Kiseleff . Am fost toţi preşedinţii de consilii judeţene şi am stabilit, vă anunţ în premieră, că până în august se dau înapoi, în trei tranşe, pensiile, toate salariile şi sporurile salariale pe care vi le-au tăiat în mod abuziv ai lui Băsescu. (...) Aceasta este prima măsură pe care o ia Guvernul, exact aşa cum a promis. Şi o să vedeţi că o să avem grijă, şi eu şi prietenul meu, Radu Mazăre, să se ţină de cuvânt Ponta. Se anulează planul naţional de investiţii al Elenei Udrea, sunt patru miliarde de euro, şi aştia sunt banii cu care vom putea să revenim la normalitate, să supravieţuim", a spus Nicuşor Constantinescu, la o petrecere populară de 1 mai, la Constanţa.

Recent, preşedintele Traian Băsescu a declarat că Executivul ar trebui să găsească soluţii pentru reîntregirea salariilor bugetarilor, în luna iunie. La rândul ei, Curtea Constituţională a stabilit că impozitarea în totalitate a pensiilor mai mari de 740 de lei este ilegală, suma pe care se va percepe contribuţia de 5,5% fiind doar ce depăşeşte 740 de lei. Deşi Curtea a spus că prevederea nu se aplică retroactiv, foarte mulţi pensionari au ales să dea statul în judecată, cerând returnarea sumelor plătite încă de la 1 ianuarie 2011.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO