1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 17 º

Finanţe şi bănci

Ministrul Agriculturii: fermierii pot obține credite de până la 85% din subvenția APIA

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) eliberează din 15 mai adeverințe fermierilor beneficiari ai schemelor de plată care vor să contracteze credite pentru activități curente, valoarea lor putând ajunge până la 85% din subvenția acordată de APIA în 2020, a anunțat joi ministrul Agriculturii Adrian Oroș.

21 mai, 2020 | ECONOMICA.net

Potrivit lui, dobânda la aceste credite va fi ROBOR plus maxim 2%, iar cei interesați de convențiile cu băncile pot găsi informații pe site-ul APIA.

Tot joi, Guvernul a aprobat o ordonanță prin care se prelungește până pe 15 iunie termenul pentru depunerea cererilor unice de plată. Ministrul Agriculturii a menționat că procesul a fost simplificat, în sensul că cererile se pot depune online iar adeverințele de la primării se obțin direct de către centrele APIA. 

Potrivit șefului Cancelariei premierului, Ionel Dancă, măsura prelungirii termenului de depunere a cererilor ajută în jur 850.000 persoane care beneficiază de plățile la hectar, pentru o suprafață de 9 milioane de hectare.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO