Ministrul Agriculturii: Prima sesiune de depunere de proiecte din noul PNDR se va deschide în 20 mai

Prima sesiune de depunere de proiecte din perspectiva financiară 2014 -2020 se va deschide în data de 20 de mai, pe măsura dedicată investiţiilor în ferme, a anunţat, marţi, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, într-o conferinţa de profil.
Economica.net - mar, 15 apr. 2014, 07:58
Ministrul Agriculturii: Prima sesiune de depunere de proiecte din noul PNDR se va deschide în 20 mai

‘Pe 20 de mai se va deschide prima sesiune de primire/depunere de proiecte din perspectiva 2014 -2020 din cele 8 miliarde de euro pe care le punem la dispoziţie pe măsura 121 privind investiţiile în ferme şi sprijinirea fermelor de familie. Aici trebuie să folosim regulamentul european de tranziţie pentru că nu există regulamentul final aprobat de către Comisie, dar sper să îl avem în această lună. Dacă nu vom avea un acord între Comisie şi Parlamentul European pe actele delegate riscăm ca toată Politica Agricolă Comună să nu o aplicăm în 2015 ci în 2016. Ar fi contraproductiv şi tot efortul din 2012 şi 2013 ar fi în zadar’, a spus Constantin.

Acesta a precizat că încă de la deschiderea acestei măsuri, MADR va oferi gratuit proiecte tip pentru fermierii mici şi mijlocii, care vor putea fi descărcate de pe site-ul instituţiei.

‘Este o măsură contestată de consultanţi, dar noi vom veni cu proiecte tip pentru fermierii mici şi mijlocii care nu au posibilitatea să plătească anumite taxe sau care au fost păcăliţi de consultanţi. Este o chestiune voluntară. Ei vor avea pe site-ul instituţiei proiecte tip. Nu ne vom opri aici şi vom merge cu proiecte tip şi pe alte măsuri’, a mai spus şeful MADR.

Potrivit sursei citate, măsurile care vor fi deschise pe noul PNDR vor avea sesiuni continue şi evaluări lunare sau trimestriale, iar proiectele care vor integra producţia vor avea punctaje suplimentare la evaluarea proiectelor.

Prima măsură care se va lansa în luna mai, respectiv ‘Investiţii în exploataţii Agricole’ şi fermele de familie, are alocată o sumă de 150 de milioane de euro.

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a transmis în data de 21 martie 2014 prima varianta a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 – 2020 către serviciile specializate ale Comisiei Europene, în vederea obţinerii unei opinii din partea experţilor europeni asupra conţinutului viitorului PNDR.

PNDR 2014-2020 este instrumentul prin care se acordă fonduri europene nerambursabile pentru investiţiile private şi publice care vor asigura dezvoltarea satelor din România. Alocarea totală pentru perioada 2014 – 2020 este de 8,015 miliarde de euro pentru 14 măsuri.

Te-ar mai putea interesa și
Moscova a promis juntei militare din Mali că va continua să o sprijine, furnizându-i ajutor militar, cereale și petrol
Moscova a promis juntei militare din Mali că va continua să o sprijine, furnizându-i ajutor militar, cereale și petrol
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a criticat vineri ''mentalitatea colonială'' a Franţei şi a Uniunii Europene în Mali, declaraţie dată în timpul vizitei efectuate la Moscova de omologul......
E-Car Concept by NewCar4Future, primul prototip al unul vehicul electric românesc, prezentat astăzi la Cluj – VIDEO
E-Car Concept by NewCar4Future, primul prototip al unul vehicul electric românesc, prezentat astăzi la Cluj – VIDEO
La Innowave Summit 2022 din Cluj-Napoca a fost prezentat astăzi conceptul unui automobil electric dezvoltat în România.
BNR avertizează că sistarea sprijinului guvernamental, costurile energiei și nevoia de tehnologizare a firmelor ar putea duce la falimente și restructurări
BNR avertizează că sistarea sprijinului guvernamental, costurile energiei și nevoia de tehnologizare a firmelor ar putea ...
Pe orizontul mai îndepărtat de timp rămân incertitudini asociate capacităţii unor firme de a se menţine viabile odată ...
Gazprom taie începând de mâine furnizarea de gaze naturale către Finlanda
Gazprom taie începând de mâine furnizarea de gaze naturale către Finlanda
Compania de stat rusă Gazprom a anunţat vineri că sistează începând de sâmbătă furnizarea de gaze către Finlanda, ...