Ministrul Apărării, pus în încurcătură de întrebarea „Câte MIG-uri funcţionale are Armata?”

Ministrul Apărării, Corneliu Dobriţoiu, prezent alături de şeful Statului major al forţelor aeriene, Fănică Cârnu, la ceremonia cu ocazia Zilei Aviaţiei, nu a putut preciza, la întrebarea jurnaliştilor, care este numărul avioanelor tip MIG funcţionale de care dispune Armata în prezent.
Economica.net - vin, 20 iul. 2012, 11:11
Ministrul Apărării, pus în încurcătură de întrebarea

Dobriţoiu a remarcat, vineri, la finalul ceremoniei organizate cu prilejul Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene că niciunul dintre avioanele care au survolat Bucureştiul cu această ocazie nu este românesc.

„După cum aţi observat, nu a trecut niciun avion românesc pe cer”, a afirmat Dobriţoiu, exprimându-şi nemulţumirea faţă de modul în care este înzestrată armata.

Jurnaliştii l-au întrebat pe ministrul Dobriţoiu de câte MIG-uri funcţionale mai dispune în prezent Armata. El s-a întors către şeful Statului major al forţelor aeriene, Fănică Cârnu, pentru a obţine un răspuns. „Avem să ne îndeplinim misiunile la pace”, a replicat comandatul forţelor aeriene.

Ulterior, jurnaliştii au întrebat care este numărul exact al avioanelor de tip MIG funcţionale, însă nici de această dată nu au obţinut un răspuns clar. „Asta nu înseamnă că aviaţia militară nu poate să-şi îndeplinească, exact ce spunea domnul general, misiunile de poliţie aeriană”, a replicat de această dată Dobriţoiu.

De asemenea, el a precizat la întrebarea presei că în prezent piloţii beneficiază de puţin peste 50 de ore de zbor, faţă de standardul NATO de 180 de ore de zbor, acest lucru fiind cauzat de slaba finanţare a armatei.

Te-ar mai putea interesa și
Vacanță cu emoții pentru un milion de români. Grecia e la un pas de scenariul roșu din cauza exploziei COVID 19. Ce se întâmplă cu turiștii de acolo și ce e obligatoriu să știi dacă urmează să pleci?
Vacanță cu emoții pentru un milion de români. Grecia e la un pas de scenariul roșu din cauza exploziei COVID 19. Ce ...
Numărul de cazuri noi de COVID 19 depistate în Grecia a crescut abrupt în ultimele zile, iar țara în care își fac vacanța anual sute de mii de români este la un pas de scenariul roșu.......
Ioana Mihăilă: 87% din cazurile de infectare cu SARS-CoV-2 și 91% din decese sunt din rândul persoanelor nevaccinate
Ioana Mihăilă: 87% din cazurile de infectare cu SARS-CoV-2 și 91% din decese sunt din rândul persoanelor nevaccinate
Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat, vineri seară, că 87% din noile cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 ...
Cota de piață a mașinilor electrice din statele UE a crescut cu peste 100% în trimestrul II
Cota de piață a mașinilor electrice din statele UE a crescut cu peste 100% în trimestrul II
Cota de piaţă a automobilelor electrice s-a dublat în Uniunea Europeană în al doilea trimestru al acestui an, dar rămâne ...
Maia Sandu a convocat Parlamentul Republicii Moldova să se întrunească pe 26 iulie
Maia Sandu a convocat Parlamentul Republicii Moldova să se întrunească pe 26 iulie
Preşedintele Maia Sandu a semnat vineri după-amiază decretul privind convocarea noului Parlament al Republicii Moldova, ...