Ministrul britanic al sănătăţii stârneşte furie îndemnând populaţia să nu se „ferească” de coronavirus

Ministrul britanic al sănătăţii, Sajid Javid, a fost acuzat duminică de a fi insultat victimele coronavirusului, după ce a îndemnat oamenii să se vaccineze împotriva COVID-19 şi "să înveţe să trăiască cu acest virus, în loc să se ferească de el", informează Reuters, potrivit Agerpres.
AGERPRES - Dum, 25 iul. 2021, 12:38
Ministrul britanic al sănătăţii stârneşte furie îndemnând populaţia să nu se

Javid, care l-a înlocuit pe Matt Hancock în funcţia de ministru al sănătăţii luna trecută, după ce predecesorul său a demisionat pentru că a încălcat regulile COVID sărutând o asistentă în biroul său, şi-a început activitatea îndemnând oamenii să înveţe să trăiască cu virusul, scrie Agerpres.

Marea Britanie, care are unul dintre cele mai ridicate niveluri ale deceselor cauzate de COVID, şi-a schimbat strategia de combatere a coronavirusului, trecând de la utilizarea restricţiilor pentru a limita răspândirea acestuia, la deschiderea societăţii în speranţa că vaccinurile vor proteja majoritatea oamenilor de forme grave ale bolii, adaugă Agerpres.

Cazurile sunt numeroase, dar şi utilizarea vaccinurilor COVID-19 este la fel, iar oficialii susţin că această schimbare este necesară pentru a ajuta afacerile din sectoare precum cel hotelier şi economia de noapte.

Scriind pe Twitter, Javid a declarat sâmbătă că şi-a revenit după ce a fost testat pozitiv pentru COVID, după ce se vaccinase cu două doze. ”Simptomele au fost foarte uşoare, mulţumită vaccinurilor uimitoare”, a spus el.

”Vă rog – dacă nu aţi făcut-o încă – faceţi-vă vaccinul, pentru că trebuie să învăţăm să trăim cu acest virus, în loc să ne ferim de el”, a adăugat ministrul.

Angela Rayner, vicelider al Partidului Laburist, a fost unul dintre mai mulţi parlamentari din partidele de opoziţie şi persoane care au au pierdut membri ai familiei din cauza pandemiei, care au criticat folosirea expresiei ”a se feri de”.

”127.000 de persoane au murit din cauza acestui virus, dintre care zeci de mii ar fi încă aici dacă nu ar fi fost eşecurile catastrofale ale guvernului dumneavoastră”, a scris ea pe Twitter.

”Deci cum îndrăzniţi să denigraţi oamenii pentru că încearcă să se menţină în siguranţă pe ei şi familiile lor”.

Actualizare ora 15:16

Ministrul britanic al sănătăţii, Sajid Javid, şi-a cerut scuze duminică pentru că a sugerat că naţiunea nu ar trebui să se „ferească” de coronavirus, în remarci care au fost catalogate drept insensibile de familiile îndoliate şi de parlamentari din opoziţie, transmit PA Media/dpa, citate de Agerpres.

Ministrul a şters duminică tweet-ul în care a făcut comentariul jignitor, recunoscând că ”a fost o alegere proastă a cuvântului” şi cerându-şi scuze ”sincere”.

Javid a fost nevoit să îşi ceară scuze după ce asociaţia Covid-19 Bereaved Families for Justice s-a alăturat unor parlamentari catalogând sugestia sa de ”laşitate” ca fiind jignitoare pentru persoanele care au făcut scut şi pentru cele care au rămas acasă pentru a proteja societatea.

„Mi-am exprimat recunoştinţa că vaccinurile ne ajută să luptăm ca societate, dar a fost o alegere proastă a cuvântului şi îmi cer scuze cu sinceritate”, a declarat ministrul duminică.

”La fel ca mulţi, am pierdut persoane dragi din cauza acestui virus îngrozitor şi nu aş minimaliza niciodată impactul său”, a adăugat el.

Te-ar mai putea interesa și
Falimentul City Insurance schimbă  regulile RCA. Întâlnire de foc, la Ministerul Finanțelor. „Consumatorii își pierd drepturile”, reclamă service-urile și transportatorii. Revine în discuții decontarea directă-DOCUMENTE
Falimentul City Insurance schimbă regulile RCA. Întâlnire de foc, la Ministerul Finanțelor. „Consumatorii își ...
Falimentul City Insurance readuce în actualitate schimbări importante ale regulilor RCA pe care autoritățile încearcă să le facă de mai bine de trei ani. De data aceasta, afirmă surse din......
Senatul a decis ca să fie interzisă debranșarea de la gaze și electricitate a rău-platnicilor care fac parte categoria consumatorilor vulnerabili
Senatul a decis ca să fie interzisă debranșarea de la gaze și electricitate a rău-platnicilor care fac parte categoria ...
Senatul a adoptat, luni, în unanimitate, ca primă cameră sesizată, OUG 84/2021 referitoare la debranşarea/deconectarea ...
Cehia a început vaccinarea anti-COVID-19 cu a treia doză
Cehia a început vaccinarea anti-COVID-19 cu a treia doză
Republica Cehă a început luni vaccinarea cu a treia doză de vaccin anti-COVID-19, această doză de consolidare fiind ...
Ursula von der Leyen consideră că Franța a fost tratată inacceptabil în privința contractului pentru submarine semnat cu Australia
Ursula von der Leyen consideră că Franța a fost tratată inacceptabil în privința contractului pentru submarine semnat ...
Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a caracterizat luni drept "inacceptabil" modul în care a fost tratată ...