Ministrul britanic al transporturilor: Asociațiile de transportatori sunt de vină pentru criza din Marea Britanie

Ca reacție la reproșurile șoferilor care stau la cozi mari pentru a cumpăra carburant, Grant Shapps, ministrul Transporturilor din Marea Britanie declară că „nu există o lipsă de combustibil”.
Robert Stan - Dum, 26 sept. 2021, 13:59
Ministrul britanic al transporturilor: Asociațiile de transportatori sunt de vină pentru criza din Marea Britanie

Ministrul Transporturilor din Marea Britanie, Grant Shapps, a cerut astăzi britanicilor să se comporte normal atunci când cumpără carburant, spunând că nu există o lipsă de combustibil și că guvernul a intervenit pentru a remedia situația.

Reacția ministrului vine după ce, în ultimele zile, s-au format coloane lungi de vehicule la benzinăriile din regat. Comercianții de carburanți au anunțat că penuria de benzină și motorină a apărut după ce companiile petroliere nu au reușit să facă aprovizionarea din cazua lipsei de șoferi pentru cisterene. Ca urmare a cozilor tot mai lungi la care britaniciic stau cu orele, unele stații de alimentare cu carburanți au raționalizat vânzarea.

„Există suficient combustibil. Nu există lipsă de combustibil în țară”, a declarat în schimb Grant Shapps pentru Sky News.

„Cel mai important lucru este ca oamenii să continue să alimenteze mașinile așa cum ar face în mod normal. (…) Atunci nu veți avea cozi și nici nu veți vedea pompe închise”, a completat ministrul britanic.

Pentru a contracara problemele de aprovizionare din Marea Britanie, guvernul a anunțat un plan de eliberare a unot vize temporare de lucru pentru 5.000 de șoferi străini de camioane.

În ciuda acestei măsuri, asociațiile oamenilor de afaceri avertizează că soluția nu poate rezolva situați decât pe termen scurt, în Marea Britanie existând o penurie acută de forță de muncă care riscă să creeze perturbări majore dincolo de livrările de combustibil, inclusiv pentru comercianții de alte produse, mai ales în perioada premergătoare Crăciunului.

Parcă pentru a muta atenția de la problemele cauzate de Brexit și decizile grește ale politicienilor britanici, Grant Shapps a numit panica din cauza combustibilului o „situație fabricată” și a dat vina pe asociațiile de transportatori care, în viziunea lui „sunt disperate să aibă mai mulți șoferi europeni care aduc daune veniturilor salariaților britanici”.

Premierul Boris Johnson se confruntă cu o presiune în creştere, în contextul în care pandemia şi consecinţele Brexitului au accentuat lipsurile, pe lângă creşterea preţurilor la energie.

Fabricile, restaurantele şi supermarketurile sunt afectate de lipsa şoferilor de camioane de săptămâni sau chiar de luni de zile.

De exemplu, lanţul fast-food McDonald’s a rămas luna trecută fără milkshake-uri şi alte băuturi, în timp ce concurentul său KFC a fost obligat să scoată unele produse din meniu, iar lanţul Nando a închis temporar zeci de restaurante din lipsa cărnii de pui.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
„Bomba socială” – Tranziţia la vehiculele electrice ar putea elimina un sfert din locurile de muncă în sectorul auto din Franţa
„Bomba socială” – Tranziţia la vehiculele electrice ar putea elimina un sfert din locurile de muncă ...
Industria auto franceză, care reuneşte mărci precum Peugeot, Citroen şi Renault, ar putea vedea cum 100.000 din cele ...
Gheorghiţă: Între 20 septembrie – 24 octombrie s-au vaccinat peste un milion de persoane noi. Dacă se menţine actualul trend, la finalul anului putem depăşi o acoperire vaccinală de peste 70% din populaţia peste 12 ani
Gheorghiţă: Între 20 septembrie – 24 octombrie s-au vaccinat peste un milion de persoane noi. Dacă se menţine actualul ...
Coordonatul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat, marţi, că, în perioada 20 septembrie – ...
ACAROM: Nu putem să fim competitivi în Europa la transportul feroviar de marfă cu o viteză medie de circa 18 km/h
ACAROM: Nu putem să fim competitivi în Europa la transportul feroviar de marfă cu o viteză medie de circa 18 km/h
România nu poate fi competitivă în Europa în ceea ce priveşte transportul feroviar de marfă, în condiţiile în care ...