1EUR = 4.8741 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Ministrul bulgar al Transporturilor propune reluarea privatizării diviziei cargo a Căilor Ferate

Ministrul bulgar al Transporturilor, Ivaylo Moskovski, a declarat luni că procedura de privatizare a diviziei cargo a Căilor Ferate Bulgare (BDZ) ar trebui reluată, informează Novinite.

17 noi, 2014 | Agerpres

Într-un interviu acordat postului public de televiziune, Moskovski a susţinut că BDZ nu va putea supravieţui fără o restructurare a companiei. 'Divizia de transport de pasageri a BDZ poate fi transferată unei companii holding care să includă şi compania naţională de infrastructură feroviară, ceea ce îi va consolida poziţia financiară şi îi va permite să primească finanţare de la Programul Operaţional pentru Transport', a declarat Moskovski. Acesta a insistat că divizia de pasageri a BDZ are nevoie de o modernizare tehnică, existând mai multe opţiuni pentru finanţare inclusiv transfer de capital de la bugetul de stat, împrumuturi sau finanţare în cadrul unui program operaţional.

În luna iunie a anului trecut, Agenţia pentru privatizare din Bulgaria a decis să anuleze procedura de privatizare a diviziei de marfă a BDZ, pentru care Grupul Feroviar Român (GFR) intenţiona să depună o ofertă de preluare.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO