1EUR = 4.8372 RON | Bucureşti 35 º

Companii

Ministrul Comunicaţiilor: Poșta Română nu poate folosi banii din capitalizarea de 170 mil lei, din cauza unor "mofturi" ale Fondului Proprietatea

Ministrul Comunicaţiilor Bogdan Cojocaru a anunțat că Poșta Română nu poate folosi banii din capitalizarea de 170 milioane de lei, din cauza unor "mofturi" ale Fondului Proprietatea, acționarul minoritar al companiei de stat, care a blocat pe orice cale această majorare de capital.

30 iul, 2018 | ECONOMICA.net

”Din păcate, nici azi Poșta Română nu poate utiliza sumele din capitalizarea de 170 milioane lei aprobată de Guvern în luna februarie 2018 din cauza unor mofturi ale acționarului minoritar (Fondul Proprietatea - n.red.), care pe orice cale a blocat acest proiect. Suntem în litigiu, din fericire, până acum, justiția ne-a dat dreptate, așteptăm și verdictul, și sperăm că în cel mai scurt timp să putem utiliza acești bani,”, a declarat, luni, Bogdan Cojocaru, ministrul Comunicațiilor.

Potrivit ministrului, banii pentru capitalizarea Poștei vor fi folosiți pentru a stinge datoriile pe care compania le are către bugetul de stat și nu numai.

”Ne-am asumat acest proiect și cred că e un lucru foarte important pentru importanța acestei companii. Sunt convins că Poșta poate redeveni ceea ce a fost acum mulți ani. Și în primul rând trebuie să ne asigurăm ca vom face investiții cât se poate de corecte, dar investiții bazate pe nevoie instituției în sensul de a informatiza, de a putea să ajungem într-un pas în care să ne putem bate cu ceilalți competitori”, a mai afirmat Cojocaru.

Ministrul spune că este ”convins” că va reuși împreună cu conducerea Poștei să găsească banii necesari pentru a realiza investiții la Poștă. ”Nu trebuie neapărat să te dezvolți pe banii tăi, ci e foarte important să poți să te dezvolți foarte frumos și pe banii altora, deci asta înseamnă împrumuturi, dar împrumuturi făcute cu cap și sumele investite așa cum trebuie”.

Guvernul a adoptat, printr-o hotărâre, în luna februarie, capitalizarea Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR) cu 170 de milioane de lei prin aport în numerar. Fondul Proprietatea (FP), acţionar minoritar la Poştă, îşi poate conserva participaţia de 25% dacă participă cu 56 de milioane de lei la operaţiune.

În luna mai, MCSI a anunțat că statul a virat 153 de milioane de lei, urmând ca diferența până la 170 milioane de lei să fie virată în ultimul trimestru al acestui an.

Ministrul Cojocaru și-a prezentat, într-o conferință, bilanțul celor șase luni de activitate în această poziție.

Poşta Română, companie naţională înfiinţată conform Legii 31/1990, este o instituţie publică, fiind deţinută de statul român, prin Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI), în proporţie de 75%, şi Fondul Proprietatea (FP), cu 25%.

Compania deţine cea mai mare reţea de distribuţie la nivel naţional, însemnând peste 80% din totalul subunităţilor poştale care operează, în prezent, în România. Peste 19 milioane de locuitori beneficiază de serviciile Poştei Române şi peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de reţeaua poştală proprie.


 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO