Ministrul Comunicaţiilor: Vrem să vindem acţiunile de la Romtelecom, dar nu la orice preţ

Ministerul Comunicaţiilor intenţionează să crească valoarea acţiunilor Romtelecom înainte de privatizare, în condiţiile în care potenţialul companiei este 'fantastic de mare', a declarat vineri ministrul Comunicaţiilor, Marius Bostan, care a evitat să înainteze o sumă pentru acţiunile respective.
Economica.net - vin, 05 feb. 2016, 10:33
Ministrul Comunicaţiilor: Vrem să vindem acţiunile de la Romtelecom, dar nu la orice preţ

‘Consultanţii lucrează, suntem într-un proces. Este un proces transparent. Sunt discuţii tehnice avansate între consultanţii noştri şi consultanţii OTE. Aşteptăm să alegem cea mai bună soluţie. Scopul este să vindem, dar nu putem vinde la orice preţ. Nu am ales încă soluţia de privatizare. Ne dorim asta, dar ne dorim să o facem într-un mod în care valoarea acţiunilor noastre să fie cea mai bună. Acesta este scopul meu. Să ridic valoarea acţiunilor pe care le deţinem. Eu cred că Telekom are un potenţial fantastic. Are un număr de clienţi impresionant, are nişte servicii, este în dezvoltarea unor noi tehnologii şi cred că potenţialul de creştere al companiei este fantastic de mare’, a menţionat Marius Bostan.

Întrebat la cât evaluează participaţia statului, Marius Bostan a evitat să ofere un răspuns. ‘Am o evaluare, dar nu o pot comunica. Influenţăm negocierile’, a precizat ministrul. În opinia sa, Romtelecom ‘nu este foarte transparentă în acest moment, nefiind listată’.

‘Noi ne dorim o listare, ne dorim o transparentizare pentru această companie. Nu este foarte transparentă în acest moment, nefiind listată’, a mai spus ministrul Comunicaţiilor. Potrivit acestuia, compania are nevoie de o politică de dividende pentru a fi listată.

‘Poate acum Romtelecom nu arată aşa cum ar trebui să arate. Poate mai sunt şi clienţi nemulţumiţi. Sunt convins că partenerii noştri vor înţelege că este nevoie de o abordare puţin mai agresivă în planul de afaceri al companiei şi vom căuta soluţii pe parcursul acestui an. Fără o politică de dividende nu putem veni în faţa investitorilor să listăm. Vom construi o politică de dividende. Cumva, lucrurile sunt în proces. Nu putem spune şi nu putem da un timp, un deadline. Ţine de piaţă, ţine de situaţia economică, în general, pentru că avem o cotă foarte importantă acolo şi este o decizie strategică foarte importantă. Am avut şi săptămâna trecută întâlniri cu consultanţii, vom avea şi zilele următoare. Deci este un proces prioritar pentru noi’, a mai spus Marius Bostan.

La jumătatea lunii august 2014, Romtelecom şi Cosmote România au anunţat că vor fi reprezentate comercial prin intermediul brandului Telekom România, iar produsele şi serviciile vor fi oferite sub brand-ul ‘T’. Telekom România este un brand care aparţine Deutsche Telekom, una dintre companiile de top la nivel mondial, cu peste 142 milioane de clienţi pentru servicii mobile, 31 milioane de linii fixe şi peste 17 milioane linii broadband (la 31 decembrie 2013).

Te-ar mai putea interesa și
Economia Franţei va reveni în 2022 la nivelul de dinainte de izbucnirea pandemiei
Economia Franţei va reveni în 2022 la nivelul de dinainte de izbucnirea pandemiei
Economia franceză va reveni la nivelul anterior pandemiei de coronavirus (COVID-19) la începutul anului viitor, deoarece ridicarea restricţiilor şi accelerarea campaniei de vaccinare stimulează......
Parlamentarii coaliţiei majoritare vor respinge rapoartele de activitate ale CNA şi Avocatului Poporului
Parlamentarii coaliţiei majoritare vor respinge rapoartele de activitate ale CNA şi Avocatului Poporului
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat luni, la finalul şedinţei coaliţiei guvernamentale, că în plenul reunit ...
Iohannis l-a invitat pe Biden în România
Iohannis l-a invitat pe Biden în România
Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, luni, că l-a invitat pe şeful administraţiei americane, Joe Biden, în România, ...
Șeful autorității italiene de supraveghere financiară vrea ca piaţa criptomonedelor să fie reglementată
Șeful autorității italiene de supraveghere financiară vrea ca piaţa criptomonedelor să fie reglementată
Extinderea criptomonedelor fără o reglementare clară este un motiv de îngrijorare şi ar putea afecta modul în care ...