Ministrul Comunicaţiilor: Vrem să vindem acţiunile de la Romtelecom, dar nu la orice preţ

Ministerul Comunicaţiilor intenţionează să crească valoarea acţiunilor Romtelecom înainte de privatizare, în condiţiile în care potenţialul companiei este 'fantastic de mare', a declarat vineri ministrul Comunicaţiilor, Marius Bostan, care a evitat să înainteze o sumă pentru acţiunile respective.
Economica.net - vin, 05 feb. 2016, 10:33
Ministrul Comunicaţiilor: Vrem să vindem acţiunile de la Romtelecom, dar nu la orice preţ

‘Consultanţii lucrează, suntem într-un proces. Este un proces transparent. Sunt discuţii tehnice avansate între consultanţii noştri şi consultanţii OTE. Aşteptăm să alegem cea mai bună soluţie. Scopul este să vindem, dar nu putem vinde la orice preţ. Nu am ales încă soluţia de privatizare. Ne dorim asta, dar ne dorim să o facem într-un mod în care valoarea acţiunilor noastre să fie cea mai bună. Acesta este scopul meu. Să ridic valoarea acţiunilor pe care le deţinem. Eu cred că Telekom are un potenţial fantastic. Are un număr de clienţi impresionant, are nişte servicii, este în dezvoltarea unor noi tehnologii şi cred că potenţialul de creştere al companiei este fantastic de mare’, a menţionat Marius Bostan.

Întrebat la cât evaluează participaţia statului, Marius Bostan a evitat să ofere un răspuns. ‘Am o evaluare, dar nu o pot comunica. Influenţăm negocierile’, a precizat ministrul. În opinia sa, Romtelecom ‘nu este foarte transparentă în acest moment, nefiind listată’.

‘Noi ne dorim o listare, ne dorim o transparentizare pentru această companie. Nu este foarte transparentă în acest moment, nefiind listată’, a mai spus ministrul Comunicaţiilor. Potrivit acestuia, compania are nevoie de o politică de dividende pentru a fi listată.

‘Poate acum Romtelecom nu arată aşa cum ar trebui să arate. Poate mai sunt şi clienţi nemulţumiţi. Sunt convins că partenerii noştri vor înţelege că este nevoie de o abordare puţin mai agresivă în planul de afaceri al companiei şi vom căuta soluţii pe parcursul acestui an. Fără o politică de dividende nu putem veni în faţa investitorilor să listăm. Vom construi o politică de dividende. Cumva, lucrurile sunt în proces. Nu putem spune şi nu putem da un timp, un deadline. Ţine de piaţă, ţine de situaţia economică, în general, pentru că avem o cotă foarte importantă acolo şi este o decizie strategică foarte importantă. Am avut şi săptămâna trecută întâlniri cu consultanţii, vom avea şi zilele următoare. Deci este un proces prioritar pentru noi’, a mai spus Marius Bostan.

La jumătatea lunii august 2014, Romtelecom şi Cosmote România au anunţat că vor fi reprezentate comercial prin intermediul brandului Telekom România, iar produsele şi serviciile vor fi oferite sub brand-ul ‘T’. Telekom România este un brand care aparţine Deutsche Telekom, una dintre companiile de top la nivel mondial, cu peste 142 milioane de clienţi pentru servicii mobile, 31 milioane de linii fixe şi peste 17 milioane linii broadband (la 31 decembrie 2013).

Te-ar mai putea interesa și
Șeful CFR Călători, Ovidiu Vizante, a demisionat
Șeful CFR Călători, Ovidiu Vizante, a demisionat
Directorul general al CFR Călători, Ovidiu Vizante (foto), a demisionat din funcţie pe motiv că, în situaţia actuală, generată de instabilitate şi subfinanţare, compania poate urma calea......
Forumul Economic Mondial se va organiza din nou la Davos în 2022
Forumul Economic Mondial se va organiza din nou la Davos în 2022
Următoare ediţie a Forumului Economic Mondial (WEF) va fi organizată din nou la Davos (Elveţia), după ce pandemia i-a ...
Panică pe piețele asiatice din cauza crizei de aprovizionare cu energie din Europa
Panică pe piețele asiatice din cauza crizei de aprovizionare cu energie din Europa
Problemele în aprovizionarea cu energie din Europa au creat panică în rândul cumpărătorilor asiatici de gaze, astfel ...
Banca Mondială a renunţat să mai publice raportul anual „Doing Business”
Banca Mondială a renunţat să mai publice raportul anual „Doing Business”
Banca Mondială a anunţat joi că a decis să înceteze să mai publice raportul "Doing Business", după ce a descoperit ...