1EUR = 4.7326 RON | Bucureşti 32 º

Companii

Ministrul Cuc despre deraierea vagoanelor de marfă în zona Zam: S-a constituit o comisie la nivelul AGIFER

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat joi, la Deva, că o comisie de anchetă va investiga cauzele care au dus la deraierea celor patru vagoane de marfă, în zona staţiei CFR Zam, din judeţul Hunedoara, oficialul guvernamental menţionând că aşteaptă concluziile specialiştilor de la Agenţia de Investigare Feroviară Română (AGIFER).

14 mar, 2019 | Agerpres

"S-a constituit o comisie la nivelul AGIFER, aşteptăm să vedem concluziile comisiei. (...) Înţeleg că nu sunt probleme la infrastructura feroviară în acea zonă. Nu vreau să mă antepronunţ eu înaintea comisiei de la AGIFER, să ne spună care sunt cauzele", a afirmat ministrul Transporturilor.

Pe de altă parte, Răzvan Cuc a arătat că infrastructura feroviară trebuie modernizată, precizând că unul dintre scopurile vizitelor pe care le efectuează pe şantiere este să se asigure că se lucrează în acest domeniu.

"Este clar că infrastructura feroviară trebuie modernizată. Tocmai de asta am şi venit pe şantiere, ca să accelerăm şi să mă asigur că se lucrează pe Coridorul IV, coridor principal, unde avem alocaţii bugetare - ei (constructorii, n.r.) nu trebuie decât să construiască şi să vedem că, în sfârşit, se întâmplă lucruri în România aşa cum ne dorim toţi românii: de calitate, în parametri normali ca şi timp. Nu am cerut nimic altceva decât să-şi facă treaba aşa cum trebuie, să nu mai avem incidente", a spus Cuc.

La rândul său, directorul general adjunct pe investiţii în CFR SA, Marius Chiper, a afirmat că, din primele informaţii pe care le deţine, deraierea vagoanelor a avut loc peste un macaz, însă acesta ar fi în regulă.

"A avut loc un incident feroviar cu deraierea a patru vagoane ale unui tren de marfă ce aparţine unui operator privat. Din primele cercetări, deraierea a avut loc peste un macaz. Din punct de vedere tehnic, macazul a fost verificat şi este în regulă. Nu vreau să mă antepronunţ şi să spun că este o cauză de vagon, dar, cu siguranţă, comisia va stabili care este adevărata cauză", a menţionat Chiper.

Traficul feroviar între staţiile Zam şi Câmpuri Surduc a fost afectat, joi, din cauza deraierii de câte un boghiu a 5 vagoane din compunerea unui tren privat de marfă, a informat CFR SA.

Este al treilea incident de acest fel în ultimele două săptămâni. În data de 2 martie, locomotiva unui tren care circula pe relaţia Braşov - Curtici a deraiat de un boghiu la ieşire din staţia Săvârşin. În 8 martie, un vagon din compunerea unui tren pe relaţia Sighetu Marmaţiei - Dej Călători, a deraiat de un boghiu la intrare în staţia Coşbuc.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO