UPDATE Ministrul de Interne Ioan Rus a demisionat

Ioan Rus pleacă de la Ministerul de Interne. Tot astăzi îşi depune demisia şi ministrul Administraţiei Victor Paul Dobre. Ioan Rus a declarat după ce şi-a anunţat demisia de onoare din funcţia de ministru de Interne, că nu poate accepta ca MAI să fie părtaş "la ceva ce nu înseamnă lege, ce nu înseamnă respectarea legii în România", precizând că limitele demnităţii sale şi le stabileşte singur.
Economica.net - lun, 06 aug. 2012, 07:06
UPDATE Ministrul de Interne Ioan Rus a demisionat

Ioan Rus a anunţat  că şi-a înaintat demisia de onoare din funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor, pentru că este un politician onest, corect, iar în ultimele zile asupra lui au fost făcute presiuni privind listele electorale de la referendumul din 29 iunie, începând de la Traian Băsescu şi continuând cu Crin Antonescu, lucru inacceptabil.

„Asupra mea şi a Ministerului Administraţiilor şi Internelor s-au exercitat nenumărate presiuni, începând cu Traian Băsescu şi terminând cu Crin Antonescu. Din punctul meu de vedere, aşa ceva este inacceptabil. Eu sunt un politician corect şi onest, iar limitele demnităţii mele mi le stabilesc eu, drept pentru care mi-am înaintat demisia de onoare din funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor”, a declarat Ioan Rus, luni, într-o conferinţă de presă.

„Aştept neutralitate politică şi bună credinţă şi sper ca aceia care vor veni după mine să nu permită ca MAI să fie implicat în bătălii pentru putere, iar politicienilor români, începând cu Traian Băsescu şi terminând cu Crin Antonescu, le spun cu toată modestia că în spatele lor şi al deciziilor lor se află totuşi un popor şi o ţară”, a mai spus Rus.

Ioan Rus: Nu pot accepta ca MAI să fie părtaş la ceva ce nu înseamnă respectarea legii

Ioan Rus a declarat după ce şi-a anunţat demisia de onoare din funcţia de ministru de Interne, că nu poate accepta ca MAI să fie părtaş „la ceva ce nu înseamnă lege, ce nu înseamnă respectarea legii în România”, precizând că limitele demnităţii sale şi le stabileşte singur.

„Nu pot accepta ca Ministerul Administraţiei şi Internelor să fie părtaş la ceva ce nu înseamnă lege, respectarea legii în România. Limitele demnităţii mele mi le stabilesc singur”, a spus ministrul demisionar Ioan Rus.

El a mulţumit profesioniştilor din MAI care şi-au făcut datoria.

„Totodată, vreau să mulţumesc echipei de profesionişti din MAI care şi-a făcut datoria şi îmi exprim speranţa că profesioniştii vor lucra cu neutralitate politică şi bună-credinţă”, a mai spus ministrul demisionar.

Ioan Rus a anunţat, luni, că şi-a înaintat demisia de onoare din funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor, pentru că este un politician onest, corect, iar în ultimele zile asupra lui au fost făcute presiuni începând de la Traian Băsescu şi continuând cu Crin Antonescu, lucru inacceptabil.

„Asupra mea şi a Ministerului Administraţiei şi Internelor s-au exercitat nenumărate presiuni, nenumărate aprecieri, nenumătate discuţii de către politicieni români, începând cu Traian Băsescu şi continuând cu Crin Antonescu. Din punctul nostru de vedere, este inaccceptabil. Astăzi mi-am dat demisia de onoare”, a spus Ioan Rus.

El a adăugat că, în opinia lui, referendumul a fost organizat suficient de bine, chiar bine” şi că el este un politician „onest, corect”.

Rus: Le spun politicienilor, lui Băsescu şi Antonescu că în spatele deciziilor lor se află un popor

Ioan Rus a declarat, luni, după ce şi-a anunţat demisia de onoare din funcţia de ministru de Interne, că le spune politicienilor români, începând cu Traian Băsescu şi continuând cu Crin Antonescu, că în spatele lor şi a deciziilor lor „se află un popor şi o ţară”.

„Politicienilor români, începând tot cu Traian Băsescu şi continuând cu Crin Atnonescu, le spun cu toată modestia că în spatele lor şi a deciziilor lor se află totuşi un popor şi o ţară”, a adăugat Ioan Rus.

Ministrul demisionar al Internelor a mai spus că speră ca cei care vor veni după el la MAI să nu permită implicarea instituţiei în bătălii pentru putere.

„Cel care vine după mine la MAI să nu permită ca MAI să fie involvat în bătălii pentru putere”, a mai spus Ioan Rus.

 

Dobre : Mi-am înaintat demisia, din motive personale

Ministrul delegat pentru Administraţie, Victor Paul Dobre, a confirmat, luni, pentru MEDIAFAX, că şi-a înaintat demisia din funcţie, el precizând că a făcut acest lucru „din motive personale” şi că va comenta mai mult „altădată”.

Contactat de MEDIAFAX, după ce Ioan Rus i-a anunţat demisia din funcţia de ministru delegat pentru Administraţie, Victor Paul Dobre a confirmat că şi-a înaintat demisia.

Întrebat despre motivele demisiei sale, Dobre a răspuns: „Sunt motive personale. Voi comenta mai mult altădată”.

Te-ar mai putea interesa și
Exporturile UE de ciocolată au crescut anul trecut cu 35% faţă de 2013 – date Eurostat
Exporturile UE de ciocolată au crescut anul trecut cu 35% faţă de 2013 – date Eurostat
Statele membre ale Uniunii Europene au exportat anul trecut în ţările din afara blocului comunitar 867.000 de tone de ciocolată şi batoane de ciocolată, cu 2% mai mult faţă de 2022 (852.000......
Burduja: România are cel mai mic preţ din regiune la energie electrică
Burduja: România are cel mai mic preţ din regiune la energie electrică
România are un preţ la energie electrică cel mai mic din regiune, fiind un efect al investiţiilor în "energie verde, ...
Unii producători auto germani sunt afectaţi de prăbuşirea podului din Baltimore
Unii producători auto germani sunt afectaţi de prăbuşirea podului din Baltimore
Prăbuşirea podului Francis Scott Key din Baltimore are efecte diferite asupra producătorilor de automobile din Germania, ...
Aderare parțială Schengen – Despescu, MAI: Pasagerii nu au nicio obligaţie suplimentară, acestea sunt exclusiv în sarcina autorităţilor
Aderare parțială Schengen – Despescu, MAI: Pasagerii nu au nicio obligaţie suplimentară, acestea sunt exclusiv ...
Chestorul general de poliţie Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, a afirmat, joi, că, începând cu ziua de duminică, ...