Ministrul demisionar Lucian Şova îl invită pe Umbrărescu să facă autostradă la el acasă

Ministrul demisionar al Transporturilor Lucian Şova a declarat joi pe şantierul lotului 4 al Autostrăzii Lugoj – Deva că îl aşteaptă pe constructorul român Dorinel Umbrărescu să vină din primăvară pe Centura Bacău, oraş din care provin cei doi.
Economica.net - joi, 29 nov. 2018, 13:07
Ministrul demisionar Lucian Şova îl invită pe Umbrărescu să facă autostradă la el acasă

„Vă aştept la primăvară pe Centura Bacău, să faceţi primul kilometru de autostradă în Moldova şi apoi mulţi kilometri de autostradă în Moldova. Vă aştept să deschideţi Centura Bacău şi să o închideţi cât mai repede. Este timpul ca şi în Moldova autostrăzile să înceapă să prindă contur”, le-a spus ministrul angajaţilor Spedition UMB care lucrează acum pe lotul 4 al Autostrăzii Lugoj – Deva.

Şeful Transporturilor le-a mulţumit acestora pentru lucrările din Banat şi Ardeal. „Am deplină încredere că împreună cu inginerii voştri ştiţi ce aveţi de făcut şi că veţi arăta practic se pot face lucrări grele, importante şi la timp şi în România”, a mai spus ministrul.

Pe 9 noiembrie, constructorul român Dorinel Umbrărescu a anunţat că va finaliza lotul 4 al Autostrăzii Lugoj – Deva până în august 2019. Anterior, şefii de la Drumuri sperau ca acest lot să fie deschis până la finele anului, dar termenul s-a prelungit din cauza lucrărilor complexe care mai trebuie executate la Dealul Şoimuş, cunoscut ca dealul liliecilor.

 „Procedura tehnică aplicată în zona Dealul Șoimus reprezintă o premieră în România. Mai mult decât atat, în toată lumea mai sunt executate doar 3 lucrari de complexitate asemănătoare”, preciza constructorul.

Acesta a mobilizat pe şantier 800 de oameni, dintre care aproximativ 100 sunt specialiști, ingineri, directori și coordonatori de proiect. „Se acţionează în ritm susținut cu un număr de aproximativ 300 de utilaje specifice”, mai spunea atunci constructorul.

Lotul 4 al Autostrăzii A1 Lugoj-Deva are în total 22,139 km, iar la acest moment este finalizat în proporție de peste 95%.

Pe 15 noiembrie 2018, CNAIR SA a desemnat din nou Asocierea Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL drept câştigătoare a contractului pentru proiectarea şi execuţia Variantei de Ocolire Bacău, în urma procesului de reevaluare  generat de contestaţiile depuse la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor.

Valoarea contractului este 668,33 milioane de lei fără TVA, echivalentul a 142 milioane euro fără TVA.

Obiectul principal al contractului „Proiectare şi execuţie Varianta de ocolire Bacău” îl reprezintă proiectarea şi execuţia lucrărilor ce constau în 30,8 kilometri de drum nou la standarde europene, din care 16,269 km la profil de autostradă.

Te-ar mai putea interesa și
Ioana Mihăilă: Probabil că vom impune personalului sanitar nevaccinat să se testeze periodic pe cheltuiala proprie
Ioana Mihăilă: Probabil că vom impune personalului sanitar nevaccinat să se testeze periodic pe cheltuiala proprie
Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunţat sâmbătă că "personalul medical care nu este vaccinat probabil va trebui să se testeze periodic cu costuri suportate de persoana care se......
Primul tramvai turcesc pentru Timișoara, trimis spre România. Poate merge 63 km pe baterie VIDEO
Primul tramvai turcesc pentru Timișoara, trimis spre România. Poate merge 63 km pe baterie VIDEO
Turcii de la Bozankaya au trimis spre România primul tramvai din comanda de 21 de garnituri pentru Timișoara. Acestea vor ...
ANM: Cod portocaliu de ploi torențiale până duminică în județele Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea și Buzău. Vreme instabilă în Capitală
ANM: Cod portocaliu de ploi torențiale până duminică în județele Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea și Buzău. Vreme ...
Judeţele Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea şi zona de munte a judeţului Buzău se vor afla sub avertizare Cod portocaliu ...
Merkel și Macron solicită statelor UE să-și coordoneze politicile de redeschidere a frontierelor
Merkel și Macron solicită statelor UE să-și coordoneze politicile de redeschidere a frontierelor
Cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Emmanuel Macron au lansat vineri un apel ţărilor membre ale Uniunii ...