1EUR = 4.7667 RON | Bucureşti 15 º

Companii

Ministrul Economiei a discutat cu reprezentanţii General Dynamics, Bell Helicopter şi ai Boeing despre posibile investiţii

Ministrul Economiei, Mihai Tudose, s-a întâlnit miercuri cu delegaţiile companiilor General Dynamics, Bell Helicopter şi Boeing. Proiectele avute în vedere sunt posibile colabărori în industria de apărare. Companiile au de altfel deja colaborăi cu IAR Braşov şi Romaero. În plus, autorităţile au negociat în ultimul an cu gigantul Boeing pentru achiziţia a două aeronave pentru flota Tarom, potrivit News.ro.

29 mar, 2017 | News.ro

General Dynamics Corporation este un conglomerat din domeniul apărării, unul din cei mai mari furnizori de echipamente militare la nivel mondial. Bell Helicopter este producător de elicoptere civile şi militare, în timp ce Boeing este unul din cei mai mari producători de aeronave din lume, scrie News.ro.

"În cadrul discuţiilor, interlocutorii au abordat aspecte de interes pentru investiţiile din ţara noastră, oficialul român punând accentul pe importanţa creşterii investiţiilor americane în România, care pot contribui la dezvoltarea dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii", a anunţat Ministerul Economiei.

Delegaţiile companiilor americane au reiterat că ţara noastră poate fi un partener strategic industrial ideal, putând dezvolta în România afaceri sustenabile, competitive şi pe termen lung.

Reprezentanţii companiilor si-au exprimat interesul în ceea ce priveşte necesităţile de înzestrare ale Ministerului Apărării Naţionale, pentru a putea identifica potenţialele oportunităţi de colaborare.

„În cadrul întâlnirilor cu cele trei companii americane am identificat oportunităţi de dezvoltare ale unor proiecte comune concrete în industria de apărare şi de atragere de investiţii care pot crea noi locuri de muncă şi pot profesionaliza angajaţii, astfel contribuind la ridicarea nivelului de trai în zonele în care aceste companii activează", a spus ministrul Mihai Tudose.

Bell Helicopters Textron şi IAR SA au în derulare un Memorandum semnat în luna mai a anului trecut, prin care se defineşte şi se reglementează aspectele viitoarei colaborări. Potrivit prevederilor acestui Memorandum, se afirmă disponibilitatea părţilor pentru o colaborare în ipoteza în care Guvernul Român va decide achiziţionarea elicopterelor de atac AH-1 Z.

"Ministerul Economiei îşi doreşte ca societăţile din portofoliul său care activează în industria de apărare să fie sustenabile, eficiente şi competitive, capabile să furnizeze produse şi sisteme care să corespundă cerinţelor structurilor din Forţele Sistemului Naţional de Apărare şi standardelor NATO şi UE iar acest lucru se poate realiza şi prin parteneriate şi cooperări industriale cu companii autohtone şi străine de calibru", a informat Ministerul Economiei.

Membrii Consiliului de Afaceri Americano - Român (AMRO) se află în ţara noastră zilele acestea, în cea de-a cincea şi cea mai mare misiune de promovare economică americană în România.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO