1EUR = 4.8419 RON | Bucureşti 22 º

Companii

Ministrul Economiei: Am aprobat o Ordonanță de Urgență pentru susținerea marilor consumatori de energie

Ministrul Economiei a anunțat joi, după ședința Executivului, că a fost aprobat un proiect de act normativ pentru acordarea de ajutor de stat marilor consumatori de energie, în vederea sprijinirii industriei.

21 mai, 2020 | ECONOMICA.net

"Astăzi am aprobat o Ordonanță de Urgență pentru susținerea marilor consumatori de energie. Prin această ordonanță, în urma aprobării schemei de stat de către Comisia Europeană, pe care am propus-o în decembrie 2019, schema de stat a fost transpusă din nou în ordonanță, în legislație, urmând ca să publicăm caietul de sarcini și ghidul solicitantului prin Ordin al ministrului în termen de două zile de la publicarea în Monitorul Oficial a acestei ordonanțe și demararea procedurii de oferire a acestui ajutor de stat", a spus ministrul Economiei, Virgil Popescu (foto).

El a amintit că, în contextul creșterii prețurilor la energie după OUG 114, "companii mari precum Sidex Galați, Alro Slatina s-au trezit în imposibilitatea de a mai face față presiunii prețului energiei electrice".

"Practic, putem spune că am adus din nou competitivitate în industria românească, că am salvat câteva sute de mii de locuri de muncă", a mai spus ministrul Economiei.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO