Ministrul Economiei, Costin Borc, s-a întâlnit cu CEO-ul Metro Germania pentru a promova produsele româneşti

Ministrul Economiei, Costin Borc, a vizitat magazinul METRO Cash & Carry din Düsseldorf alături de CEO-ul companiei, Pieter Boone. Acesta a participat la deschiderea  „Piața produselor românești", dedicată promovării produselor locale pe poaţa Germaniei.
Economica.net - joi, 08 sept. 2016, 10:07
Ministrul Economiei, Costin Borc, s-a întâlnit cu CEO-ul Metro Germania pentru a promova produsele româneşti

Aflat în delegaţie în Germania pentru a participa la Forumul economic România-Renania de Nord-Westfalia, organizat de Camera de Comerț din Düsseldorf și Ambasada României, în parteneriat cu Camera de Comerț din Duisburg și Camera de Comerț Româno-Germană, Ministrul Economiei Costin Borc a participat şi la deschiderea  „Piața produselor românești” amenajat într-un magazin Metro Cash&Carry din localitate, informează un comunicat al Metro. 

Ministrul s-a întâlnit cu această ocazie şi cu CEO-ul retailerului german, Pieter Boone. ” Împreună cu Pieter Boone, Roland Ruffing, CEO METRO Cash & Carry România, și cei aproximativ 40 de invitați au deschis „Piața produselor românești”, dedicată promovării produselor românești. METRO a prezentat programul „De-ale noastre”, o inițiativă care sprijină micii antreprenori locali din sectorul agricol pe parcursul întregului proces de producție” , se menţionează în comunicat.

METRO Cash & Carry este reprezentată în 25 ţări cu peste 750 de magazine cash & carry. Cu peste 110.000 angajaţi în întreaga lume, compania a atins vânzări de aproximativ 30 miliarde € în anul financiar 2014/2015. 

METRO Cash & Carry România este parte integrantă a METRO Cash & Carry Internaţional şi a fost lansată oficial în România în luna octombrie a anului 1996, prin deschiderea primului centru de distribuţie, în Bucureşti.

Compania a dezvoltat un program „De-ale noastre” în care sunt implicaţi peste 100 de producători locali, din peste 33 comunități din România, fiind primul de acest fel de pe piața autohtonă care oferă sprijin în toate etapele cheie ale producției (consultanță, soluții de colectare, ambalare, trasabilitate), precum și monitorizare, distribuție și o piață de desfacere a producției, în magazinele rețelei METRO România.

Germania reprezintă cel mai important partener comercial al României, comerțul bilateral constituind 10,78 miliarde euro în exporturi românești către Germania în 2015 (19,7% din total) și 12,48 miliarde euro în importuri românești din Germania în 2015 (19,8% din total)

Față de 2007, valoarea exporturilor a crescut cu peste 6 miliarde de euro, de la 4,74 miliarde la 10,78 miliarde de euro, iar valoarea importurilor s-a majorat cu aproximativ 5 miliarde de euro, de la 7,77 miliarde de euro la 11,20 miliarde de euro.

La finalul lui 2014 stocul investițiilor străine directe realizate de companiile germane in Romania a fost de aproape 7,5 miliarde de euro, reprezentând 12,4% din totalul investiţiilor străine directe. Germania este cel de-al treilea mare investitor străin prezent in Romania, după Olanda (14,22 miliarde euro) și Austria (9,7 miliarde euro).

Te-ar mai putea interesa și
Iohannis: România nu recunoaște anexarea de către Rusia a teritoriilor ucrainene Doneţk, Lugansk, Zaporojie şi Herson
Iohannis: România nu recunoaște anexarea de către Rusia a teritoriilor ucrainene Doneţk, Lugansk, Zaporojie şi Herson
Preşedintele Klaus Iohannis anunţă că membrii Consiliului European au adoptat, vineri, o declaraţie comună prin care anexarea "ilegală" de către Rusia a regiunilor ucrainene Doneţk, Lugansk,......
Autonom intră pe piața asigurărilor din România alături de compania grecească Hellas Direct
Autonom intră pe piața asigurărilor din România alături de compania grecească Hellas Direct
Autonom Protect, divizia de servicii pentru piața de asigurări a Grupului Autonom, a încheiat un parteneriat de distribuție ...
Pepco ajunge la o rețea de 400 de magazine în România. Cel mai recent deschis a fost inaugurat în București
Pepco ajunge la o rețea de 400 de magazine în România. Cel mai recent deschis a fost inaugurat în București
Retailerul polonez Pepco a deschis astăzi, 30 septembrie, magazinul cu numărul 400, la București, a anunțat compania.
Virgil Popescu: „Am ajuns la un acord privind noi măsuri în energie”. S-a decis supraimpozitarea companiilor din energie și reducerea obligatorie a consumului în orele de vârf, cu 5%
Virgil Popescu: „Am ajuns la un acord privind noi măsuri în energie”. S-a decis supraimpozitarea companiilor din energie ...
Miniştrii energiei din ţările europene au ajuns, vineri, la un acord politic privind o serie de noi măsuri care vor fi ...