Ministrul Economiei, Costin Borc, s-a întâlnit cu CEO-ul Metro Germania pentru a promova produsele româneşti

Ministrul Economiei, Costin Borc, a vizitat magazinul METRO Cash & Carry din Düsseldorf alături de CEO-ul companiei, Pieter Boone. Acesta a participat la deschiderea  „Piața produselor românești", dedicată promovării produselor locale pe poaţa Germaniei.
Economica.net - joi, 08 sept. 2016, 10:07
Ministrul Economiei, Costin Borc, s-a întâlnit cu CEO-ul Metro Germania pentru a promova produsele româneşti

Aflat în delegaţie în Germania pentru a participa la Forumul economic România-Renania de Nord-Westfalia, organizat de Camera de Comerț din Düsseldorf și Ambasada României, în parteneriat cu Camera de Comerț din Duisburg și Camera de Comerț Româno-Germană, Ministrul Economiei Costin Borc a participat şi la deschiderea  „Piața produselor românești” amenajat într-un magazin Metro Cash&Carry din localitate, informează un comunicat al Metro. 

Ministrul s-a întâlnit cu această ocazie şi cu CEO-ul retailerului german, Pieter Boone. ” Împreună cu Pieter Boone, Roland Ruffing, CEO METRO Cash & Carry România, și cei aproximativ 40 de invitați au deschis „Piața produselor românești”, dedicată promovării produselor românești. METRO a prezentat programul „De-ale noastre”, o inițiativă care sprijină micii antreprenori locali din sectorul agricol pe parcursul întregului proces de producție” , se menţionează în comunicat.

METRO Cash & Carry este reprezentată în 25 ţări cu peste 750 de magazine cash & carry. Cu peste 110.000 angajaţi în întreaga lume, compania a atins vânzări de aproximativ 30 miliarde € în anul financiar 2014/2015. 

METRO Cash & Carry România este parte integrantă a METRO Cash & Carry Internaţional şi a fost lansată oficial în România în luna octombrie a anului 1996, prin deschiderea primului centru de distribuţie, în Bucureşti.

Compania a dezvoltat un program „De-ale noastre” în care sunt implicaţi peste 100 de producători locali, din peste 33 comunități din România, fiind primul de acest fel de pe piața autohtonă care oferă sprijin în toate etapele cheie ale producției (consultanță, soluții de colectare, ambalare, trasabilitate), precum și monitorizare, distribuție și o piață de desfacere a producției, în magazinele rețelei METRO România.

Germania reprezintă cel mai important partener comercial al României, comerțul bilateral constituind 10,78 miliarde euro în exporturi românești către Germania în 2015 (19,7% din total) și 12,48 miliarde euro în importuri românești din Germania în 2015 (19,8% din total)

Față de 2007, valoarea exporturilor a crescut cu peste 6 miliarde de euro, de la 4,74 miliarde la 10,78 miliarde de euro, iar valoarea importurilor s-a majorat cu aproximativ 5 miliarde de euro, de la 7,77 miliarde de euro la 11,20 miliarde de euro.

La finalul lui 2014 stocul investițiilor străine directe realizate de companiile germane in Romania a fost de aproape 7,5 miliarde de euro, reprezentând 12,4% din totalul investiţiilor străine directe. Germania este cel de-al treilea mare investitor străin prezent in Romania, după Olanda (14,22 miliarde euro) și Austria (9,7 miliarde euro).

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...