1EUR = 4.7537 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Ministrul Economiei: Dacă Oltchim nu se privatizează vineri, rămâne pe altă dată

PRIVATIZAREA OLTCHIM. Ministrul Economiei, Constantin Niţă, spune că privatitarea combinatului chimic va fi reluată dacă până vineri, la termenul-limită, nu apare nici o ofertă

03 iun, 2014 | ECONOMICA.net

“Dacă Oltchim nu se privatizează până pe 6 (iunie-n.red.), rămâne pe altă dată. Dacă investitorii îşi reafirmă intenţia de a cumpăra împreună cu Arpechim, continuăm negocierile cu Petrom. Important este ca fabrica să nu mai facă pierderi. Căutăm soluţii de finanţare pentru a reporni una-două instalaţii” a declarant ministrul Economiei, Constantin Niţă.

Vineri, 6 iunie, este termenul-limită pentru privatizarea combinatului chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea, societate aflată în insolvenţă.

Momentan, singurii investitori interesaţi de combinat sunt două companii chineze. Reprezentanţii companiilor chineze BAOTA Petrochemical Group şi JUNLUN Petroleum Co Ltd şi administratorii judiciari ai Oltchim, RomInsolv şi BDO Business Restructuring, au semnat pe 25 noiembrie 2013, în prezenţa ministrului de atunci al Economiei, Andrei Dominic Gerea, Scrisoarea de intenţie în vederea participării consorţiului chinez la procedura de vânzare a combinatului Oltchim.

Oltchim este cel mai mare agent economic din judeţul Vâlcea şi se află în insolvenţă din ianuarie 2013. La sfârşitul anului trecut, acesta a fost împărţit în două entităţi - Oltchim SPV şi Oltchim. 

Oltchim, societate în insolvenţă, va fi privatizată prin extragerea activelor sale viabile. Oltchim are datorii de circa 700 de milioane de euro, dintre care cele mai mari garantate sunt către bănci. Guvernul României, prin ministrul Constantin Niţă şi premierul Victor Ponta, şi-au asumat privatizarea Oltchim către un investitor potent financiar, menţionând că falimentul combinatului nu este o opţiune de luat în calcul. Combinatul vâlcean are 2.300 de angajaţi şi funcţionează la doar 27% din capacitate.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO