1EUR = 4.8398 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Gerea: Procedura de atragere de investiţii la Cupru Min va continua aşa cum s-a propus până acum

 Procesul de atragere de investiţii la Cupru Min va continua aşa cum s-a propus până acum, a declarat joi ministrul Economiei, Andrei Gerea.

31 oct, 2013 | Mediafax

'Nu este vorba de privatizare, ci de un contract de vânzare de cupru. Procesul va continua aşa cum s-a propus până acum', a spus Gerea.

La jumătatea acestei luni, Daniel Chiţoiu, ministrul interimar al Economiei, a declarat, la predarea mandatului către Gerea: 'După cum v-am informat, am suspendat 30 de zile (procedura la Cupru Min - n.r.) pentru a face o analiză şi a prelua dumneavoastră procedura, astfel încât să se desfăşoare în condiţii cât mai bune, în interesul statului român. (...)Vom face o analiză şi noul ministru trebuie să cunoască toată procedura, cum s-a început, urmând să ia o decizie dacă e nevoie de corecţie a procedurii sau a caietului de sarcini, astfel încât să prezervăm interesele statului român, adică statul român să nu fie prejudiciat din această procedură', a spus Chiţoiu.

Citeste si: CupruMin: Calendarul procedurii de atragere de investiţii a fost decalat cu 30 de zile

El nu a dorit să răspundă de ce este nevoie de această analiză şi dacă ceva a fost în neregulă până acum cu acest proces.

Pentru procesul de achiziţie a concentratului de cupru de la Cupru Min au fost depuse în termen trei oferte: Trafigura PTE LTD Singapore, Glendore International Elveţia şi Yldirim Holding AŞ Turcia. Criteriile de eligibilitate au fost îndeplinite doar de doi ofertanţi: Trafigura şi Yldirim.

 

Citeste si: Andrei Gerea, noul ministru al Economiei: Singura soluţie pentru Oltchim este integrarea cu Arpechim

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO