Ministrul Energiei din Qatar: Gazele ruseşti vor reveni în Europa, pe măsură ce ţările „vor ierta şi uita”

Respingerea de către Uniunea Europeană a mărfurilor energetice ruseşti în urma invadării Ucrainei de către Moscova nu va dura pentru totdeauna, a declarat ministrul Energiei din Qatar în timpul unei conferinţe recente despre energie, transmite CNBC.
News.ro - mar, 17 ian. 2023, 09:04
Ministrul Energiei din Qatar: Gazele ruseşti vor reveni în Europa, pe măsură ce ţările

”Astăzi europenii spun că nu avem cum să ne întoarcem” la cumpărarea gazelor ruseşti, a declarat Saad Sherida al-Kaabi, ministrul Energiei şi şeful companiei de stat de gaze QatarEnergy, la Forumul Energetic al Consiliului Atlantic din Abu Dhabi, scrie News.ro.

”Cu toţii suntem binecuvântaţi că trebuie să putem uita şi să iertăm. Şi cred că lucrurile se remediază cu timpul… ei învaţă din acea situaţie şi probabil au o diversitate mult mai mare [de aport de energie]”.

Europa a fost mult timp cel mai mare client al Rusiei pentru majoritatea mărfurilor energetice, în special gazele naturale, scrie News.ro.

Ţările UE şi-au redus dramatic importurile de aprovizionare cu energie rusă, impunând sancţiuni ca răspuns la invazia brutală, pe scară largă, de către Moscova a Ucrainei.

Exporturile de gaze ale gigantului energetic de stat rus Gazprom către Elveţia şi UE au scăzut cu 55% în 2022, a declarat compania la începutul acestei luni, scrie News.ro.

Reducerea importurilor a crescut dramatic costurile energiei pentru Europa, determinând lideri şi directori de petrol şi gaze să dezvolte noi surse de energie şi să sprijine aprovizionarea din surse alternative.

Dar gazul rusesc se întoarce, în opinia mea, în Europa”, a spus al-Kaabi. Citeşte mai departe pe News.ro.

Te-ar mai putea interesa și
Generarea de idei a devenit mai simplă
Generarea de idei a devenit mai simplă
Una dintre principalele dificultăți întâmpinate în munca de la distanță sau în regim hibrid este găsirea unor metode noi și eficiente de a organiza sesiuni de brainstorming și de a colecta......
Tona de cupru a trecut pragul de 10.000 de dolari, pe fondul unui aşteptat deficit de aprovizionare
Tona de cupru a trecut pragul de 10.000 de dolari, pe fondul unui aşteptat deficit de aprovizionare
Cotaţiile la cupru au trecut vineri pragul de 10.000 de dolari pe tonă, pentru prima dată în ultimii doi ani, pe fondul ...
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei
Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea ...
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2 se prelungesc, din cauza vremii
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2 se prelungesc, din cauza vremii
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2, accesul C, ieşirea spre Hanul lui Manuc, se vor prelungi până pe 10 mai, ...