Ministrul Energiei discută cu oficiali americani despre programul nuclear civil al României, la Praga

Ministrul român al Energiei, Virgil Popescu, se află luni la Praga, pentru discuţii bilaterale cu oficiali ai Departamentului de Stat pentru Energie al SUA pentru a discuta detalii despre parteneriatul dintre ţara noastră şi Statele Unite cu privire la susţinerea programului nuclear civil, potrivit Ministerului Energiei.
AGERPRES - lun, 28 mart. 2022, 11:00
Ministrul Energiei discută cu oficiali americani despre programul nuclear civil al României, la Praga

Marţi, tot la Praga, ministrul va participa la masa rotundă „Partnership for Transatlantic Energy and Climate Cooperation Nuclear Energy Working Group”, scrie Agerpres.

Oficialul român va fi prezent miercuri la Berlin, la evenimentul „Dialogul Tranziţiei Energetice Berlin 2022”, alături de miniştrii Economiei, Energiei şi Mediului din Germania, Ucraina, Azerbaidjan, Kazahstan, Nigeria, Macedonia, Israel, Cuba şi alte ţări.

Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, la începutul lunii martie, cu reprezentanții companiei Last Energy (SUA) care se ocupă cu dezvoltarea de soluţii pentru reactoare nucleare modulare de mici dimensiuni. Împreună cu Regia Autonomă Tehnologii pentru Energia Nucleară (RATEN), urmează a fi realizat un proiect demonstrativ pe platforma de la Mioveni, proiect complementar cu investițiile deja anunțate de România în domeniul nuclear.

Potrivit unor surse apropiate situaţiei, finanţarea proiectului va fi realizată de compania americană.

În continuarea eforturilor de asigurare a independenței energetice a României, prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a avut o întrevedere cu reprezentanții Last Energy, o companie americană susținută de investitori implicați și în dezvoltarea proiectelor Space X.

Last Energy dezvoltă soluții inovative pentru reactoarele nucleare modulare de mici dimensiuni (20 MWh putere instalată). În acest sens, în colaborare cu Regia Autonomă Tehnologii pentru Energia Nucleară (RATEN), urmează a fi realizat un proiect demonstrativ pe platforma de la Mioveni, proiect complementar cu investițiile deja anunțate de România în domeniul nuclear.

Virgil Popescu a fost invitat luni, 28 martie, la dezbaterea Ora Guvernului din Parlament, însă a transmis o informare privind motivele pentru care nu va fi prezent.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română consultă piața pentru achiziția de servicii medicale pentru angajații săi
Poșta Română consultă piața pentru achiziția de servicii medicale pentru angajații săi
Compania Naţională "Poşta Română" (CNPR) a depus în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) procedura de consultare publică pentru achiziţia unei game largi de servicii medicale......
Pentru 60% dintre cititorii români, bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar – studiu
Pentru 60% dintre cititorii români, bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar ...
Bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar, pentru 60% dintre cititori, arată ...
Ciolacu: PSD va valida săptămâna viitoare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei
Ciolacu: PSD va valida săptămâna viitoare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei
Partidul Social Democrat va valida săptămâna viitoare în forurile statutare candidatura Gabrielei Firea la Primăria ...
Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătățirii recompenselor
Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătățirii recompenselor
Cea mai recentă înjumătățire (halving-ul) a recompenselor pentru “minarea” de bitcoin a avut loc săptămâna trecută ...