1EUR = 4.8732 RON | Bucureşti 11 º

Companii

Ministrul Energiei: taxa de 2% din OUG 114 se scoate doar pentru producătorii de energie pe bază de cărbune

Taxa de 2% pe cifra de afaceri din OUG 114 se scoate doar pentru producţia de energie electrică pe bază de cărbune, a declarat marţi ministrul Energiei Anton Anton.

26 mar, 2019 | ECONOMICA.net

Ministrul Energiei a dat de înţeles că a primit avizul Consiliului Concurenţei pentru exceptarea producătorilor de energie pe bază de cărbune de la aplicarea taxei de 2%.

Aceasta este singura modificare a OUG 114 pe partea de energie, conform declaraţiilor ministrului Energiei din cadrul conferinţei "Energy Forum: cum va arata piaţa energiei la sfârşitul lui 2019", organizată marţi de DC News.

"Joi, în şedinţa de Guvern, va fi un proiect de modificare a OUG 114. Pentru partea de energie, aseară am primit propuneri de modificare din partea Ministerului Energiei", a spus ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, prezent la acelaşi eveniment.

OUG 114 a introdus taxa pe active bancare în funcţie de indicele ROBOR, a introdus taxa de 3% pe cifra de afaceri a companiilor din telecom şi, pe partea de energie, a crescut taxa pe cifra de afaceri a companiilor licenţiate de ANRE de 20 de ori, până la 2%, a re-introdus preţurile reglementate la energie electrică şi a plafonat preţurile la gazeşe vândute din producţia internă la 68 de lei/MWh.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO