Ministrul Finanţelor: O Hotărâre de Guvern nu poate modifica o lege, respectiv Codul Fiscal

O Hotărâre de Guvern nu poate modifica o lege, respectiv Codul Fiscal, în schimb aceasta poate să aducă unele clarificări în ceea priveşte principiile sau prevederile, a declarat miercuri ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu, potrivit Agerpres. 
Economica.net - mie, 10 aug. 2016, 14:50
Ministrul Finanţelor: O Hotărâre de Guvern nu poate modifica o lege, respectiv Codul Fiscal

‘Ca şi tehnică legislativă, o Hotărâre de Guvern nu poate modifica o lege, respectiv Codul Fiscal. O Hotărâre de Guvern nu poate decât să clarifice anumite principii, prevederi clare dintr-o lege şi aceasta a făcut HG-ul şi normele metodologice la Codul Fiscal. Dar da, lucrăm la această modificare. Astăzi am discutat şi cu ministrul Apărării şi vom veni cu o modificare de îndată ce putem emite Ordonanţe de Urgenţă’, a afirmat Anca Dragu, la Palatul Victoria, care a răspuns unor întrebări referitoare la declaraţiile făcute de social democraţi cu privire la modificarea Codului Fiscal.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a acuzat, vineri, actualul Guvern, că a modificat ilegal legea organică ce se referă la Codul fiscal.

Dragnea a citat din articolul 456 al Codului fiscal care prevede că scutirile de la plata taxelor şi impozitelor pe clădiri se referă atât la clădirile şi terenurile aflate în proprietatea cât şi la cele aflate în co-proprietatea veteranilor de război şi a văduvelor acestora.

Potrivit liderului social-democrat, faptul că Guvernul Cioloş a adoptat o hotărâre prin care veteranii de război şi militarii care au luptat în teatrele de operaţii au rămas fără drepturile prevăzute în Codul fiscal este ‘o dovadă de dispreţ’ faţă de români pe care, dacă actualul executiv nu şi-o va cenzura, o face face PSD prin moţiune.

Premierul Dacian Cioloş a anunţat joi, 4 august, că a cerut Ministerului de Finanţe să analizeze posibilitatea de a permite în continuare veteranilor şi familiilor lor să plătească impozitul cu deducerile la care au dreptul, insistând asupra faptului că Guvernul său este acuzat pe nedrept pentru ‘aberaţii’ care se regăsesc în Codul fiscal, care nu a fost elaborat de executivul pe care îl conduce.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
UPDATE: EuroNCAP dă de pereți cu electricele grupului Renault: Dacia Spring doar o stea, Renault Zoe zero stele – VIDEO
UPDATE: EuroNCAP dă de pereți cu electricele grupului Renault: Dacia Spring doar o stea, Renault Zoe zero stele – ...
Euro NCAP a dat astăzi publicității detalii despre siguranța unor modele apărute recent pe piață. Printre acestea ...
Immofinanz a vândut către Oresa mallul Armonia, închis în 2021 și transformat în centru logistic și industrial
Immofinanz a vândut către Oresa mallul Armonia, închis în 2021 și transformat în centru logistic și industrial
Dezvoltatorul Immofinanz a anunțat vânzarea fostului centru comercial Armonia Arad către Oresa. Mallul a fosst deschis ...
Cum se poate tăia porcul din gospodării anul acesta și de unde este sigur să cumperi. Regulile Autorității Sanitare Veterinare
Cum se poate tăia porcul din gospodării anul acesta și de unde este sigur să cumperi. Regulile Autorității Sanitare ...
Sacrificarea porcului din gospodărie şi consumarea acestuia în familie, fără controlul sanitar veterinar al stării ...