1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Ministrul Fondurilor Europene: Alocăm 100 de milioane de euro pentru pregătirea proiectelor de infrastructură ale autorităților locale

Trei măsuri importante privind fondurile europene au fost aprobate joi în ședința de Guvern, a anunțat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș. Printre acestea se numără alocarea unui fond de 100 de milioane de euro pentru pregătirea proiectelor de infrastructură ale autorităților locale, în vederea implementării lor începând cu anul viitor.

21 mai, 2020 | ECONOMICA.net

Prima măsură vizează 1,2 milioane de beneficiari de pachete de igienă corporală, pentru care va începe distribuirea din 4 iunie, și apoi două tranșe de produse alimentare, care vor fi distribuite din 15 iunie, a menționat Boloș. 

El a explicat că măsura îi ajută atât pe cei care se găsesc în situație de risc de sărăcie, dar că este asteptată și de industria de panificație și de industria alimentară. Măsura include de la făină albă de grâu – 35.000 de tone, până la conserve de carne vită – peste 10.000 de tone, de porc - peste 6.000 de tone.

Valoarea fondurilor europene alocate pentru această măsură este de 225 milioane de euro, iar Guvernul României contribuie la această sumă cu partea sa de co-finanțare, potrivit lui Boloș.

A doua măsură este cea referitoare la asistenții sociali. Guvernul României a avut o măsura similară pentru partea de personal medical implicată în lupta cu coronavirus, iar joi a adoptat o masură pentru 38.000 de asistenți sociali care îngrijesc persoane vârstnice sau cu handicap. Sprijinul are o valoare de 1.150 de lei și reprezintă un efort financiar de 45 milioane de lei,

A treia măsură se referă la autoritățile locale. Astfel, pentru "prima dată în istoria perioadelor de programare ale României pentru utilizarea fondurilor europene",  se alocă cu 8 luni înainte un fond de 100 de milioane de euro pentru proiectele de infrastructură, destinat autorităților locale. "Aceste resurse urmează să fie alocate pentru pregătirea portofoliilor de proiecte în domeniul regenerării urbane, mobilitate urbană dar și infrastructură rutieră la nivel județean, pentru ca următoarea perioadă de programare (2021 - 2027 - n.r.) să o începem cu implementarea de proiecte", a explicat Boloș.

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO