Ministrul Mediului, la începerea lucrărilor de extindere a plajei Eforie: Vrem să avem un litoral modern

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a declarat vineri, la Eforie, unde încep lucrările de lărgire a plajei, că autorităţile îşi doresc un litoral modern din punct de vedere turistic, ce oferă posibilitatea desfăşurării unor activităţi economice în condiţii de secol XXI, urmărindu-se, totodată, protejarea biodiversităţii.
AGERPRES - vin, 04 iun. 2021, 10:47
Ministrul Mediului, la începerea lucrărilor de extindere a plajei Eforie: Vrem să avem un litoral modern

„Este un proiect extrem de important, ce face parte dintr-un proiect complex, este lotul cinci, vor mai urma alte şase contracte care se vor semna, sunt în faza de licitaţie. Cel mai important pentru Ministerul Mediului este să ştim de unde am plecat, ce facem şi unde vrem să ajungem. Am plecat de la un sistem dezorganizat, de la un litoral care nu a fost pus la punct aşa cum trebuie, avem lucrări terminate, în curs de desfăşurare şi lucrări care vor urma, la sfârşit vor fi zece contracte care se vor semna pe întregul litoral românesc. Unde vrem să ajungem? Vrem să avem un litoral modern, pus la punct din punct de vedere turistic, un litoral care oferă posibilitatea desfăşurării unor activităţi economice în condiţii de secolul XXI, dar, în paralel, lucrul extrem de important pentru Ministerul Mediului este să protejăm biodiversitatea”, a declarat Tanczos Barna.

Potrivit acestuia, lucrările de lărgire a plajelor litoralului românesc, unele dintre ele finalizate, vor duce şi la crearea a zeci de hectare de biodiversitate.

„Este, probabil, cel mai interesant lot din toate cele care au fost terminate, sunt în curs de desfăşurare sau vor urma, pentru că, dincolo de cele 50 de hectare de plajă care se vor crea, vom avea 29 de hectare de biodiversitate, 29 de hectare unde specii protejate vor avea posibilitatea relansării acestei biodiversităţi extrem de valoroase pentru Marea Neagră, pentru România şi pentru Europa”, a afirmat ministrul Mediului.

El a mai spus că licitaţia privind executarea lucrărilor de extindere a plajei de la Eforie a fost câştigată de una dintre cele mai mari firme în domeniu.

„Mă bucur că acest lot a fost câştigat de una dintre cele mai mari firme în domeniu, o companie care are referinţe internaţionale, o companie care a demonstrat că poate să ducă la bun sfârşit, în condiţii optime, un asemenea proiect”, a mai declarat Tanczos Barna.

Compania Van Oord Dredging and Marine Contractors BV a anunţat începerea lucrărilor de protecţie şi reabilitare a litoralului românesc al Mării Negre în zona Eforie, pe baza unui contract de proiectare şi execuţie încheiat cu Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral.

„Proiectul, care valorează 394.956.415,36 lei este finanţat prin fonduri europene şi a fost câştigat în urma unei licitaţii de către compania olandeză, care are peste 150 de ani de experienţă în domeniul lucrărilor hidrotehnice maritime şi peste 186 de proiecte în toată lumea. Cu 73 de naţionalităţi de angajaţi, compania Van Oord este cunoscută pentru soluţii inovatoare şi durabile, având mereu în minte noţiunea de viitor”, au informat reprezentanţii companiei.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Șeful Lamborghini: 2022, ultimul an în care livrăm doar mașini cu motoare cu ardere internă
Șeful Lamborghini: 2022, ultimul an în care livrăm doar mașini cu motoare cu ardere internă
Lamborghini se pregăteşte pentru sfârşitul modelelor echipate numai cu motoare pe combustie internă, urmând să îşi ...
FMI își înrăutățește estimarea privind evoluția economiei globale
FMI își înrăutățește estimarea privind evoluția economiei globale
Economia mondială ar urma să înregistreze un avans de 4,4% în 2022, faţă de o expansiune de 4,9% previzionată în ...
Comisia Europeană ar putea propune înghețarea fondurilor acordate Ungariei și Poloniei
Comisia Europeană ar putea propune înghețarea fondurilor acordate Ungariei și Poloniei
Comisia Europeană ar putea propune îngheţarea fondurilor europene pentru Polonia şi Ungaria, pe motivul încălcării ...