1EUR = 4.8415 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Ministrul Muncii a anunțat că până acum ANOFM a primit de la companii 34.000 de solicitări pentru șomaj tehnic, fiind vizați 298.000 de salariați

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) a primit, până în prezent, 34.000 de solicitări din partea companiilor pentru şomajul tehnic, iar la Agenţiile Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) s-au înregistrat puţin peste 35.000 de cereri, a anunţat, luni, în şedinţa de Guvern, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru (foto), informează Agerpres.

06 apr, 2020 | Agerpres

"ANOFM are, la acest moment, un număr de 34.000 de solicitări de la companii pentru un număr de 298.000 de angajaţi, iar Agenţiile Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială au înregistrat puţin peste 35.000 de cereri. Acestea, în acest moment, sunt în prelucrare de aşa manieră încât atunci când avem rectificarea bugetară, ceea ce ştiu că se întâmplă curând, să se şi proceseze plăţile. Precizez că depun colegii mei un efort de verificare primară a datelor, de unde rezultă că, deşi am comunicat public simplitatea procedurilor, totuşi întâmpinăm câteva probleme legate de completare eronată a informaţiilor", a spus Alexandru.

Potrivit ministrului de resort, toate solicitările sunt adresate online, iar la momentul actual acestea sunt procesate.

"Activitatea din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, cât şi la Agenţiile Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială este în plină desfăşurare pentru procesarea solicitărilor din partea angajatorilor. Toate solicitările sunt adresate online atât de către angajatorii care trimit aceste solicitări agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă, angajatorii care au angajaţi prin contracte individuale de muncă înregistrate, suspendate în Revisal anterior depunerii cererii, cât şi de ceilalţi solicitanţi, cei care lucrează în regim de PFA prin contracte pe drepturi de autor, care lucrează prin întreprinderi familiale sau întreprinderi individuale", a explicat şeful de la Muncă.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO