Ministrul Niţă vede listarea Nuclearelectrica în iunie. Ce preţ va accepta Guvernul?

După ce s-a discutat cu FMI amânarea listării Nuclearelectrica pentru la toamnă, Guvernul a decis să facă oferta publică de vânzare până la sfârşitul lunii viitoare, potrivit unei declaraţii a lui Constantin Niţă, ministrul delegat pentru Energie, citat de Bursa.ro. O amânare anterioară plasase evenimentul la jumătatea lunii mai.
Adrian N. Ionescu - mie, 22 mai 2013, 08:35
Ministrul Niţă vede listarea Nuclearelectrica în iunie. Ce preţ va accepta Guvernul?

S-a discutat, la nivel de Guvern şi FMI, amânarea listării Nuclearelectrica pentru toamna acestui an, la propunerea consultanţilor şi intermediarului. Guvernul a decis, însă, să facă listarea  până la finalul lunii iunie”, a declarat  Constantin Niţă, ministrul delegat pentru Energie, citat de Bursa.ro.

Oficialul a precizat că paşii şi termenii listării Nuclearelectrica vor fi aprobaţi în curând de Gurvern, iar vânzarea pe bursă a acţiunilor companiei se va petrece până la finalul lunii iunie, asfel încât să fie respectat calendarul asumat cu FMI, mai scrie Bursa.

Oferta publică de vânzare a unor acţiuni nou emise ale Nuclearelectrica, reprezentând 10% din capitalul social actual, era prevăzută pentru această lună, după ce mai multe alte termene au fost depăşite în ultimii 10 ani.

Una dintre cauzele amânării listării ar fi fost perspectivele neclare ale investiţiei în reactoarele 3 şi 4 ale Centralei Nucleare de la Cernavodă.

„Este vorba şi de unităţile 3 şi 4, dar în general sunt probleme legate de activele companiei şi, evident, nu poţi ieşi pe piaţă  cu ele neclarificate, pentru că ar trebui să accepţi un discount la preţ„, a explicat un broker, săptămâna trecută, pentru ECONOMICA.NET.

Dacă într-adevăr problema finanţării reactoarelor era motivul amânării, atunci fie Guvernul acceptă discountul la preţul de vânzare, fie ministrul Niţă a venit cu promisiuni de finanţare din China, potrivit speculaţiilor din piaţa de capital.

Te-ar mai putea interesa și
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr de 7.676 de cazuri noi (cel mai de la debutul valului patru) de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate peste 67.000 de teste, a......
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei regenerabile
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei ...
Compania italiană de utilităţi Enel şi-a propus triplarea capacităţilor de producere a energiei din surse regenerabile ...
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul Ungariei
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul ...
Agenţia de evaluare financiară Moody's a îmbunătăţit vineri ratingul de ţară al Ungariei, de la "Baa3" până la ...
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Kaufland, operatorul celui mai mare lanț de hypermarketuri la nivel național și numărul doi pe piața comerțului alimentar ...