Ministrul pentru Mediul de Afaceri: Apelul de proiecte pentru Start-up Nation 2018 va fi lansat pe 1 Decembrie

Apelul de proiecte pentru Programul Start-up Nation 2018 ar putea fi lansat de Ziua Naţională a României, 1 Decembrie, a declarat vineri, la Deva, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ştefan Radu Oprea, în cadrul unei sesiuni de informare organizată pentru prezentarea noutăţilor legate de ghidul solicitantului.
Economica.net - vin, 16 nov. 2018, 16:03
Ministrul pentru Mediul de Afaceri: Apelul de proiecte pentru Start-up Nation 2018 va fi lansat pe 1 Decembrie

„Este dorinţa mea de a deschide apelul în data de 1 decembrie. Este o dată plină de semnificaţii. Zilele trecute serbam o sută de ani de industrie în România, cred că şi spiritul antreprenorial merită sărbătorit în acest An Centenar prin deschiderea aplicaţiei Start-up Nation 2018 la 1 decembrie. Chiar dacă este într-o zi de sâmbătă, aplicaţia va fi deschisă 30 de zile, aşa că avem suficiente pentru a depune toate proiectele şi le doresc tuturor celor care aplică să aibă proiecte cât mai bune, sustenabile, şi să poată să fie parte din fenomenul de succes al celor care sunt membri ai clubului Start-up”, a spus ministrul Oprea.

Potrivit acestuia, Start-up Nation 2018 se va bucura de succes pentru că potenţialii candidaţi au văzut rezultatele proiectului Start-up Nation 2017 şi au prins încredere că pot debuta în afaceri. Astfel, din cele 10.000 de proiecte selectate, 8.444 au beneficiat de contracte încheiate, iar din acestea 7.260 sunt deja firme active.

Programul a generat 21.000 de locuri de muncă, dintre care 16.000 pentru persoanele care şi-au terminat studiile în anul 2017 sau erau în şomaj. De asemenea, 40% dintre proiecte au fost depuse de femei antreprenor.

În ceea ce priveşte rezultatele estimate pentru noul Program Start-up Nation 2018, ministrul Oprea a apreciat că vor fi depuse peste 30.000 de proiecte.

„Îmi doresc ca aceste proiecte să fie bune, sustenabile. Există încredere în cei care doresc să aplice şi cei care doresc să debuteze în afaceri pentru că au văzut că, în 2017 lucrurile s-au întâmplat şi s-au întâmplat bine. Povestea de succes este o realitate astăzi în România. Există încrederea furnizorilor, există încrederea celor care-i susţin pe cei care debutează în afaceri şi mie îmi dă speranţă că, într-adevăr, spiritul antreprenorial renaşte din ce în ce mai puternic în România”, a completat ministrul pentru Mediul de Afaceri.

Programul Start-up Nation are ca scop stimularea înfiinţării de noi întreprinderi mici şi mijlocii la nivel naţional prin acordarea de finanţări nerambursabile de către statul român, crearea de locuri de muncă şi dezvoltarea mediului de afaceri. Bugetul programului este de 2 milioane de lei.

La discuţiile care au avut loc la Deva au luat parte ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Bobora, subprefectul Dorel Ovidiu Bretean, parlamentari şi primari ai localităţilor din judeţul Hunedoara, reprezentanţi ai mediului de afaceri, firme de consultanţă.

Te-ar mai putea interesa și
Ucraina acuză Rusia că pregătește pentru vineri o provocare la centrala nucleară de la Zaporojie. Angajații Rosatom ar fi părăsit unitatea
Ucraina acuză Rusia că pregătește pentru vineri o provocare la centrala nucleară de la Zaporojie. Angajații Rosatom ...
Rusia ar putea pregăti o provocare pentru vineri la centrala nucleară din Zaporojie, situată în oraşul Energodar, în sudul Ucrainei, după ce în decursul zilei de joi Ministerul rus al......
Fostul CFO al Trump Organization, Allen Weisselberg, a pledat vinovat cu privire la acuzațiile de evaziune fiscală
Fostul CFO al Trump Organization, Allen Weisselberg, a pledat vinovat cu privire la acuzațiile de evaziune fiscală
Fostul director financiar companiei Trump Organization, Allen Weisselberg, a pledat joi vinovat în procesul în care el ...
Erdogan avertizează asupra pericolului producerii unui nou Cernobîl la centrala nucleară de la Zaporojie
Erdogan avertizează asupra pericolului producerii unui nou Cernobîl la centrala nucleară de la Zaporojie
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a afirmat joi susţinerea Turciei pentru Ucraina şi s-a alarmat în privinţa pericolului ...
Ciucă: Am stabilit să majorăm salariile tuturor bugetarilor cu acel sfert din diferența prevăzută de Legea 153
Ciucă: Am stabilit să majorăm salariile tuturor bugetarilor cu acel sfert din diferența prevăzută de Legea 153
Coaliţia de guvernare a decis aplicarea unei măriri salariale pentru bugetari cu un sfert din diferenţa prevăzută de ...