1EUR = 4.7315 RON | Bucureşti 35 º

Companii

Ministrul român al Energiei a fost ales preşedinte al Agenţiei Europene de Reglementare în Energie

Ministrul delegat pentru energie, Razvan Nicolescu, a fost desemnat miercuri preşedinte al Consiliului de Administratie al Agentiei Europene pentru Cooperarea Autoritatilor de Reglementare in Energie (ACER).

19 mar, 2014 | ECONOMICA.net

Răzvan Nicolescu, numit ministru delegat pentru Energie la începutul acestei luni, a fost până acum vicepreşedinte al forului european care reuneşte reglementatorii pieţelor de energie din Uniunea Europeană.  Azi a fost ales preşedinte al Consiliului de Administraţie, potrivit unui comunicat al instituţiei, după ce a ocupat funcţia de vicepreşedinte timp de patru ani.

În vârstă de 35 de ani, Nicolescu deține acum  a doua funcție ca importanță pe care o are un român la nivel european, după cea de comisar european, pe care o ocupă Dacian Cioloş.

Răzvan Nicolescu este absolvent al Universității Politehnică București, Facultatea de Energetică. În anul 2008 a absolvit un program MBA al Solvay Business School (Bruxelles, Belgia). În perioada 2006-2008 a fost reprezentatul României la Uniunea Europeană pe probleme de energie. În 2007-2008 a făcut parte din grupul de dialog Uniunea Europeană — Federația Rusă pe strategii energetice comune, iar, în 2008, a fost membru în Consiliul Consultativ al Agenției Europene Euratom.

Anterior funcţiei de ministru, Nicolescu a fost director de comunicare corporatistă la Petrom.

 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO