1EUR = 4.8641 RON | Bucureşti 30 º

News

Ministrul Transporturilor: 2018 este un termen ambiţios, dar realizabil de a avea 1.000 kilometri de autostradă

Ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, a declarat, joi, în judeţul Alba, că 2018 i se pare un termen ambiţios, dar realizabil de a avea o mie de kilometri de autostradă, aşa cum a susţinut, recent, directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), Cătălin Homor.

19 aug, 2016 | Agerpres

'2018 este un termen care, după părerea mea, este ambiţios, dar este realizabil', a afirmat ministrul Transporturilor, aflat într-o vizită pe loturile 2, 3 şi 4 ale autostrăzii Sebeş - Turda. Sorin Buşe a mai spus că nu ştie 'dacă o să fie chiar o mie de kilometri, dar o să fie în aceeaşi zonă'.

Ministrul a amintit că doar în iunie au fost deblocate lucrările şi că acum 'începem cumva să luăm viteză'.

'E adevărat că nu o să se observe decât foarte puţin anul ăsta, însă anul viitor o să avem un progres foarte mare şi ne apropiem de cifrele pe care le-a comunicat domnul Homor', a adăugat ministrul. El a spus că încearcă să accelereze lucrurile. 'Contez foarte mult pe ceea ce facem acum, să înceapă să se vadă în anul viitor, chiar să se vadă foarte bine', a spus Sorin Buşe.

Întrebat ce tronsoane se vor inaugura în acest an, ministrul a afirmat că nu trebuie să ne aşteptăm la cifre spectaculoase, pentru că nu au cum să fie aşa, lucrările fiind blocate până în iunie.

'Nu doresc să vă dau o cifră acum. Din nou, cifra nu are cum să fie foarte mare, pentru că lucrările au fost efectiv blocate până în iunie. Deci nu aveau autorizaţie de construcţie, s-au deblocat. Nu este un cuvânt uşor deblocarea, pentru că înseamnă autorizaţii, înseamnă contracte, înseamnă avize, documentaţie tehnică, negocieri foarte complicate cu partenerii noştri, constructorii. Toate astea au fost făcute. Acum, cum vedeţi, ne-am mişcat şi acum începem să luăm viteză. Nu a fost uşor, (...), dar am reuşit să deblocăm şi să ne mişcăm', a conchis ministrul Transporturilor.

România va avea 1.000 de kilometri de autostradă în prima jumătate a anului 2018, multe proiecte fiind oprite din cauza lipsei autorizaţiilor de construire, a declarat duminică, la Digi 24, directorul general al CNADNR, Cătălin Homor.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO