1EUR = 4.7794 RON | Bucureşti 5 º

Companii

Ministrul Transporturilor a reziliat parţial contractul pentru autostrada Lugoj - Deva lotul 2. Tunelurile pentru urşi, licitate separat VIDEO

Ministrul Transporturilor Răzvan Cuc a reziliat parţial contractul pentru lotul 2 al autostrăzii Lugoj-Deva. Prin această măsură anticipată încă din 2013, secţiunea E, cea cu faimoasele "tuneluri pentru urşi", a fost scoasă din contract şi urmează să fie licitată separat.

10 aug, 2017 | ECONOMICA.net

Răzvan Cuc, Ministrul Transporturilor și Ștefan Ioniță, directorul General al CNAIR au continuat, in perioada 9-10 august, inspecțiile inopinate pe șantierele autostrăzilor Lugoj – Deva și Sebeș – Turda. În urma constatării mai multor nereguli sesizate la fața locului, s-a decis și penalizarea constructorilor care nu au respectat termenele și calitatea lucrărilor.

De asemenea, consultanții au primit penalități pe Loturile 2 și 3 ale Autostrăzii Lugoj-Deva, pentru că nu au supravegheat corespunzător lucrările, a anunţat joi Compania de Drumuri.

În vizitele anterioare pe aceste șantiere, dar și în discuțiile de la Ministerul Transporturilor, ministrul Răzvan Cuc le-a atras atenția constructorilor și consultanților că riscă sancțiuni care pot merge până la rezilierea contractelor, în cazul în care nu respectă termenele de execuție și calitatea lucrărilor.

Lotul 2 din autostrada Lugoj - Deva este construit de către italienii de la Salini Impregilo si Secol. Consultantul pentru acest lot este asocierea Primacons - Consitrans.

Lotul 3 din autostrada Lugoj-Deva este construit de către spaniolii de la Comsa. Pe acest lot a avut recent un incident, când s-a prăbuşit un rambleu. Consultantul lucrărilor pe lotul 3 este asocierea Hill International NV - Proiect Consulting SRL.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO