1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 23 º

Companii

Ministrul Transporturilor a rupt contractul pentru centura ocolitoare a orașului Tecuci

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a rupt contractul cu asocierea de firme care ar fi trebuit să finalizeze centura ocolitoare a orașului Tecuci, după ce, duminică, la vizita în șantier, ministrul a găsit zone în care nu s-a lucrat, deși termenul de finalizare era de 12 luni.

19 mai, 2019 | ECONOMICA.net
Reprezentantul asocierii de firme care lucrează pe centura ocolitoare a orașului Tecuci a declarat presei că nu s-a avansat cu acest obiectiv din cauza unor probleme tehnice.
 
În schimb, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, spune că, pe șantierul centurii ocolitoare a orașului Tecuci, lucrările trenează de 5 ani și nu va mai tolera acest lucru. Astfel, ministrul a rupt contractul cu asocierea de trei firme din Italia care ar fi trebuit să finalizeze șoseaua.
 
„În 2017 i-am spus antreprenorului că dacă nu se mobilizează și nu începe să lucreze vom lua măsurile care se impun. Din păcate, din punctul de vedere al stadiului fizic, s-a avansat foarte puțin la un obiectiv care trenează de vreo 5 ani de zile, un obiectiv care se putea implementa așa cum spune termenul contractual, în 12 luni. Vorbim de o variantă de ocolire care are 7 kilometri, mai exact 6,94 kilometri. Se putea face. Sunt zone care sunt neatacate din punctul de vedere al implementării”, susține Răzvan Cuc.
 
Ministrul i-a cerut directorului CNAIR, Narcis Neaga, să elibereze certificat negativ și să scoată „imediat” la licitație lucrările pentru centura ocolitoare a Tecuciului.
 
Întrebat în cât timp va exista un nou contract pentru lucrările de pe centura ocolitoare a orașului, ministrul a răspuns că speră ca până la sfârșitul lunii septembrie – octombrie să existe un nou contract pentru acest obiectiv.
 
Lucrările la centura ocolitoare a Tecuciului ar fi trebuit să fie finalizate la sfârșitul anului 2016. Valoarea contractului se ridică la 51,5 milioane de lei, fără TVA.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO