Ministrul Transporturilor acuză de dezinformare Comisia de Inspecţie a autostrăzii Lugoj-Deva

Cei 15 kilometri din lotul 2 al autostrăzii Lugoj – Deva nu vor fi deschişi circulaţiei în următoarele zile. Prezent vineri la Timişoara, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a acuzat că angajaţii de la Drumuri care au inspectat acest tronson l-au dezinformat atunci când au spus că se poate deschide traficul pe această porţiune.
Economica.net - vin, 17 feb. 2017, 15:26
Ministrul Transporturilor acuză de dezinformare Comisia de Inspecţie a autostrăzii Lugoj-Deva

Update ora 18:30

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a efectuat vineri, 17 februarie 2017, împreună cu directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Ștefan Ioniță, o vizită de lucru la Timișoara, pentru a inspecta lucrările pe șantierul autostrăzii Lugoj – Deva, lotul 2, a anunţat Ministerul Transporturilor într-un comunicat.

Ministrul a parcurs cei 15 km ai lotului 2 al autostrăzii, alături de Comisia întrunită în vederea realizării inspecției tehnice, inspecție premergătoare realizării recepției la terminarea lucrărilor.

Comisia a constatat că mai sunt necesare lucrări de efectuat, una din probleme fiind lipsa a 3200 metri liniari de șanțuri. În acest sens, conducerea CNAIR a solicitat astăzi un punct de vedere unui expert independent, care să ofere o opinie pertinentă în ceea ce privește posibilitatea deschiderii traficului fără cei 3200 metri liniari de șanțuri și realizarea acestora, de către Constructor, ulterior deschiderii traficului.

În perioada următoare, Comisia de recepție la terminarea lucrărilor se va întruni în vedere realizării recepției.

În ceea ce privește garanția lucrărilor, aceasta a fost extinsă de la 4 la 8 ani, pe zonele afectate în trecut de neconformități ale lucrărilor de terasament.

Auditul de siguranță rutieră pentru lotul 2 al autostrăzii Lugoj-Deva (15 km) a fost realizat în luna februarie 2017. Anterior, în luna decembrie 2016, au fost montați senzori în corpul terasamentului autostrăzii, însă primele citiri relevante au fost făcute în ianuarie și februarie, acestea indicând o comportare normală a construcției.

“Acest lot era imposibil de recepționat în luna decembrie, așa cum fusese anunțat. Autostrada va fi deschisă imediat ce specialiștii vor considera ca îndeplinește toate condițiile pentru siguranță circulației. Responsabilii din CNAIR care nu își asumă problemele apărute și care nu m-au informat corect, trebuie să suporte consecințele, iar constructorii care lucrează în România trebuie sa înțeleagă ca statul român este un partener serios, care își asumă obligațiile. Același lucru îl așteptăm, însă, și de la partenerii noștri”, a declarat Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

După ce a anunţat iniţial deschiderea traficului pe această secţiune în perioada 6-10 februarie, ministrul s-a ferit vineri să mai dea un termen de inaugurare a celor 15 kilometri de autostradă.

„Pentru deschiderea traficului pe porţiunile A, B şi C a fost efectuată o vizită de inspecţie. Eu doresc să mă asigur cu ochii mei care e situaţia cu autostrada. Personal mă voi deplasa la lucrări. Nu mai stăm în birou, vom lua decizii doar de la faţa locului. Pemierul Grindeanu mi-a cerut să deblochez lotul 2. În aceste condiţii, am convocat la sediul ministerului toţi factorii implicaţi, să îmi explice care sunt problemele. Iar ei m-au asigurat că nu sunt niciun fel de probleme, decât cele birocratice. Am rezolvat problema, deci recepţia se putea face teoretic.

Din păcate, am constatat că membrii comisiei, care au participat la vizită, m-au dezinformat. De aia am venit aici să mă informez personal. Pentru acţiunile lor, cei în cauză vor suporta consecinţele. Comisia a fost prezentă lunea trecută pe tronson, au apărut anumite neconformităţi, oamenii au omis să mă informeze, ei spuneau că pot deschide tronsonul. Este un lucru de neacceptat, metoda de lucru din CNAIR trebuie schimbată, fie cei care nu se pot schimba sunt liberi să plece. Nu e normal ca dezinformarea să continue”, a declarat Cuc, potrivit Timis Online.

ECONOMICA.NET a relatat astăzi ce lucrări mai sunt de efectuat pe această secţiune de autostradă, conform unui raport întocmit la data de 1 februarie.

Lucrările pe lotul 2 al autostrăzii Lugoj-Deva sunt efectuate de către Asocierea Salini Impregilo-Secol.

Valoarea contractului este de 562,73 milioane de lei fără TVA, din care 478,32 milioane de lei Fonduri de Coeziune (85%) şi 84,4 milioane de lei Guvernul României (15%).

Te-ar mai putea interesa și
WhatsApp amână din nou introducerea noilor reguli de confidențialitate
WhatsApp amână din nou introducerea noilor reguli de confidențialitate
Serviciul de mesagerie WhatsApp al Facebook a anunţat vineri o nouă amânare a aplicării stricte a noilor reguli de confidenţialitate, care au fost criticate de unii pentru că ar extinde......
Mailuri false trimise românilor. Hackerii au dat atacul „în numele” BCR, cu peste 3 milioane de clienți. Cum te protejezi și ce spune banca despre incidentele din ce în ce mai dese
Mailuri false trimise românilor. Hackerii au dat atacul „în numele” BCR, cu peste 3 milioane de clienți. Cum ...
Nouă încercare de colectare a datelor personale (phishing) prin mesaje false trimise pe e-mail. Mai mulți români au primit ...
Marea Britanie relaxează restricțiile pentru călătoriile în străinătate
Marea Britanie relaxează restricțiile pentru călătoriile în străinătate
Guvernul britanic a anunţat vineri relaxarea de la 17 mai a restricţiilor pentru călătoriile în străinătate, exceptând ...
Bugetul Bucureştiului: cheltuieli de 5,85 de miliarde de lei şi venituri de 5,80 de miliarde de lei. Un miliard a fost tăiat la negocieri
Bugetul Bucureştiului: cheltuieli de 5,85 de miliarde de lei şi venituri de 5,80 de miliarde de lei. Un miliard a fost ...
Bugetul Capitalei pentru acest an prevede cheltuieli de 5,85 de miliarde de lei şi venituri de 5,80 de miliarde de lei, ...