Ministrul Transporturilor dă ultimatum constructorilor de pe A3 şi Centura Bucureşti să îşi respecte termenele pentru finalizarea lucrărilor

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a dat un ultimatum constructorilor care execută lucrările pe Autostrada A3, pe Centura Bucureşti, la pasajul de la Mihăileşti, la podul de la Alexandria şi pe DN 5A să-şi respecte termenele contractuale pentru finalizarea lor.
Economica.net - lun, 08 mai 2017, 13:26
Ministrul Transporturilor dă ultimatum constructorilor de pe A3 şi Centura Bucureşti să îşi respecte termenele pentru finalizarea lucrărilor

Potrivit unui comunicat al ministerului de resort, remis luni AGERPRES, constructorii au fost chemaţi luni la Ministerul Transporturilor pentru a da explicaţii privind stadiul lucrărilor. Întâlnirea a fost convocată după ce vineri, 5 mai, ministrul Răzvan Cuc şi directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Ştefan Ioniţă, au desfăşurat controale inopinate pe aceste şantiere, unde au constatat mai multe probleme.

Ministrul Transporturilor a subliniat că este dezamăgit de mobilizarea constructorilor, solicitându-le acestora să îşi respecte termenele contractuale pentru finalizarea lucrărilor.

‘Vă rog să luaţi foarte în serios ceea ce vă spun. Este un ultimatum. Statul român este un partener onest. Eu nu voi tolera nicio scuză în cazul în care nu vă faceţi treaba. Dacă vă blocaţi undeva, vă rog să comunicaţi CNAIR, pentru rezolvarea situaţiilor apărute. Eu am cerut şi colegilor de CNAIR să fie eficienţi. Aveţi termene, vă rog faceţi-vă treaba la timp. Eu personal voi inspecta derularea lucrărilor, pentru că infrastructura rutieră este un sector prioritar’, a declarat şeful de la Transporturi.

La rândul său, directorul CNAIR le-a spus constructorilor că, ‘acolo unde există front de lucru, să se opereze la capacitate maximă’.

‘Acolo unde există front de lucru, să se opereze la capacitate maximă! Iar unde sunt probleme, acestea să fie rezolvate într-un timp cât mai scurt, respectiv două săptămâni şi nu în şase luni de zile. Important este ca proiectele să fie bine realizate, problemele tehnice să fie asumate ori rezolvate. Astfel, cine greşeşte, trebuie să şi remedieze’, a atras atenţia Ştefan Ioniţă.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a efectuat vineri, împreună cu directorul general al CNAIR, Ştefan Ioniţă, o vizită de lucru inopinată pe şantierele din jurul Bucureştiului, la finalul căreia şi-a exprimat nemulţumirea faţă de stadiul lucrărilor şi a cerut luarea unor ‘măsuri extreme’ pentru remedierea situaţiei.

Conform unui comunicat al Ministerului Transporturilor, remis AGERPRES, ministrul şi-a început vizita pe şantierul secţiunii Bucureşti – Ploieşti, parte din Autostrada A3 Bucureşti – Braşov.

‘Pe acest tronson de autostradă, ministrul a constatat o mobilizare deficitară. Ca urmare, conducerea CNAIR a decis să îi trimită constructorului o înştiinţare de remediere. Firma va fi penalizată pentru slaba mobilizare’, se menţionează în comunicat.

Răzvan Cuc a verificat şi lucrările la Varianta de Ocolire Mihăileşti, pentru care a fost semnat în aprilie 2016 contractul de execuţie. Până la acest moment stadiul fizic este nesatisfăcător, de 7,2%.

Pe şantierul Centurii rutiere a Bucureştiului, lot 1 – secţiunea DN7 – A1, la acest moment, stadiul fizic de execuţie este de 57%. Şantierul este monitorizat zilnic de specialiştii din cadrul CNAIR.

O altă oprire a fost pe podul situat peste râul Vedea, Alexandria, unde ministrul Transporturilor a constatat eficienţa ridicată a constructorului în execuţia lucrărilor. Au fost finalizate lucrările de consolidare şi protecţia infrastructurilor, precum şi cele de refacere a rampelor podului, pe calea amonte.

În prezent, se fac reparaţii la suprastructura podului, se lucrează la montarea bordurilor, realizarea trotuarului şi montarea parapetului de siguranţă pe calea 1. Urmează finalizarea lucrărilor pe calea 1 prin aşternerea sistemului rutier (două straturi de asfalt). Pe 9 mai 2017 vor începe lucrările la calea 2. Proiectul va fi finalizat complet până în iunie 2017.

CNAIR derulează programe de întreţinere şi modernizare pe toată reţeaua de drumuri naţionale, iar ministrul a mers să verifice şi lucrările pe DN 5A (29 km), DN 5 Bucureşti – Adunaţii Copăceni (11 km).

Vizita Ministrului Transporturilor face parte din programul de inspecţie a şantierelor, pentru obiectivele de infrastructura de transport.

Te-ar mai putea interesa și
Agenţia de turism Litoralulromanesc.ro lansează primele pachete la mare pentru vara viitoare, care beneficiază de reduceri de până la 50%
Agenţia de turism Litoralulromanesc.ro lansează primele pachete la mare pentru vara viitoare, care beneficiază de reduceri ...
Românii care se gândesc deja la vacanţa la mare de vara viitoare au la dispoziţie primele pachete turistice din programul ”Înscrieri timpurii”, prin care îşi pot rezerva sejurul chiar şi......
Tudorel Andrei, președinte INS: Declinul demografic duce la dezechilibre între cele trei mari categorii de vârstă
Tudorel Andrei, președinte INS: Declinul demografic duce la dezechilibre între cele trei mari categorii de vârstă
Declinul demografic duce la dezechilibre între cele trei categorii mari de vârstă, a atras atenţia, vineri, preşedintele ...
Prelungirea Ghencea: Lucrările de lărgire s-au scumpit cu 131 milioane de lei
Prelungirea Ghencea: Lucrările de lărgire s-au scumpit cu 131 milioane de lei
Consilierii generali au aprobat joi majorarea valorii investiției în lărgirea Prelungirea Ghencea cu 131 milioane de lei, ...
Trenurile pe hidrogen – Autoritatea pentru Reformă Feroviară lansează în licitaţie achiziţia prin PNRR a celor 12 automotoare
Trenurile pe hidrogen – Autoritatea pentru Reformă Feroviară lansează în licitaţie achiziţia prin PNRR a celor ...
Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) a lansat, vineri, în licitaţie achiziţia prin Planul Naţional de Redresare ...