1EUR = 4.7794 RON | Bucureşti 5 º

Companii

Ministrul Transporturilor: În programul naţional al CFR Călători se vor achiziţiona 87 de rame electrice şi 23 diesel

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a declarat, joi, la Râmnicu Vâlcea, în cadrul unei inspecţii a lucrărilor la noua gară CFR, că în viitorul apropiat judeţul va beneficia de noi rame de tren. În acest context, ministrul a amintit şi că, până în 2022, se va reînnoi o mare parte din flota de transport a ţării, scrie Agerpres.

07 apr, 2016 | Agerpres

'Urmează ca Râmnicu Vâlcea să primească vehicule care să arate bine. Aceste vehicule vor veni prin programul naţional al Companiei de Călători. Până în anul 2022, se va reînnoi o mare parte din flota de transport. Evident că o asemenea staţie, una din cele mai frumoase din ţară, merită vehicule noi. Nici unuia nu ne place ce avem acum. La Vâlcea urmează se se lucreze şi la calea ferată. Magistrala Vâlcii nu a fost o cale ferată de mare viteză, a fost o cale ferată cu proprietăţi medii. În acest moment, Râmnicu Vâlcea nu este în orizontul 2022 pentru electrificare. Ce avem acum? Avem coridoarele europene, e normal să începem cu ele că de acolo primim banii. Ieşirile şi intrările în ţară sunt priorităţile de electrificare în acest moment. Dar, cum spuneam, confortul pentru călători este acelaşi, indiferent de faptul că vom avea rame electrice sau rame diesel. Sunt 87 de rame electrice şi 23 de rame diesel', a precizat ministrul.

De altfel, ministrul Transporturilor a urcat şi într-un automotor Diesel care tocmai ajunsese în staţie, amintindu-şi de perioada în care 'efectua stagiul militar la Râmnicu Vâlcea şi călătorea cu astfel de trenuri'.

'Mersul cu trenul are un parfum. Dar evident că este nevoie de investiţii în acest domeniu şi le vom face', a completat acesta.

Proiectul de modernizare a Staţiei CF Râmnicu Vâlcea se află la 94,98% din stadiu fizic şi are o valoare de 20 de milioane lei, asigurată printr-o finanţare europeană.

Până în prezent au fost realizate o clădire nouă, cu o suprafaţă de 1.000 de mp, au fost reconstruite peroanele, un pasaj subteran de legătură cu liniile 2, 3 şi 4, precum şi copertine sau alte elemente specifice unui asemenea proiect de infrastructură feroviară.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO