Ministrul Transporturilor: Intenţionez să trimit Corpul de control la ROMATSA

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunţat luni că va trimite Corpul de control la ROMATSA (Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian) pentru o clarificare a tuturor aspectelor semnalate în presă în ultima perioadă.
Economica.net - lun, 29 mai 2017, 13:30
Ministrul Transporturilor: Intenţionez să trimit Corpul de control la ROMATSA

‘Vizita la minister a domnului Tudorache (Gabriel Turorache, lider sindical ROMATSA, n.r.) în cursul lunii ianuarie a fost determinată de un control inopinat pe care l-am efectuat la ROMATSA într-o noapte şi în urma căruia am avut anumite lucruri de clarificat cu dânsul la problemele pe care le-am găsit acolo şi cu managementul din acea perioadă. Aceste probleme au fost puse într-un raport al Autorităţii Aeronautice Civile. Nu vreau să intru în acest subiect. Oricum, intenţionez, pentru o clarificare a tuturor problemelor pe care le-am văzut că au apărut în mass media, să trimit Corpul de control să efectueze un control mai amplu la ROMATSA’, a spus Cuc după negocierile de la Ministerul Transporturilor cu patronatul şi sindicatul ROMATSA.

Întrebat dacă acest control va viza şi angajările în cadrul ROMATSA, ministrul Transporturilor a răspuns: ‘Categoric, va viza şi acest aspect controlul pe care îl voi trimite la ROMATSA’, a mai spus ministrul Transporturilor.

Sindicatul Serviciilor de Trafic Aerian din România (ATSR), din cadrul ROMATSA, va intra, de marţi, în grevă generală, pe fondul nemulţumirilor referitoare la modul în care este gestionată compania.

Liderul sindical Gabriel Tudorache a declarat luni, la ieşirea de la discuţiile de la Ministerul Transporturilor, unde au fost prezenţi atât patronatul ROMATSA cât şi sindicatul ATSR, că în urma discuţiilor cu ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, există şanse destul de mari ca greva generală anunţată să se oprească într-un interval de timp relativ scurt.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe soare”
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe ...
Guvernul a adoptat Ordonanța pentru modificarea și completarea OUG 27/2022 prin care elimină taxa pe soare pentru prosumatori și actualizează schema de sprijin pentru toți consumatorii de......
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines leagă Clujul de Zurich începând de azi, 28 martie.
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două proiecte
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), ...
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate ...