1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 24 º

Companii

Ministrul Transporturilor: Italienii de la Astaldi spun că sunt pregătiţi să realizeze lucrări de 400 milioane de euro în 2019

Reprezentanţii Astaldi au menționat că sunt pregătiţi să realizeze lucrări de minim 400 milioane de euro în anul 2019 în România, a declarat joi ministrul Transporturilor Lucian Şova, după o întâlnire cu aceştia.

30 aug, 2018 | | ECONOMICA.net

La întâlnirea cu reprezentanții conducerii constructorului italian, ministrul a discutat despre modalitățile de accelerare a investițiilor pentru finalizarea la termen a proiectelor de autostrăzi, cale ferată și metrou.

"Ministrul Lucian Șova a asigurat partea italiană că autoritățile române vor acționa rapid pentru facilitarea parcursului birocratic a acestor investiții", se arată în comunicatul Ministerului Transporturilor.

Proiectele importante în care este implicat constructorul italian în România sunt: autostrada Câmpia Turzii-Ogra-Târgu Mureș, realizarea căii ferate Radna-Gurasada-Simeria și magistralele de metrou M4 și M5.

Pentru Magistrala 5 din Drumul Taberei, Ministerul Transporturilor a realizat un proiect de HG prin care Metrorex să împrumute de la Ministerul Finanţelor suma de 188 de milioane de lei pentru plata despăgubirilor obţinute în instanţă de către Astaldi.

Pe de altă parte, corpul de control al ministrului, dar şi cel al premierului Viorica Dăncilă, verifică plăţile efectuate pentru metroul de Drumul Taberi şi cum s-a ajuns la aceste despăgubiri.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO