Ministrul Transporturilor nu ştie cât costă să circuli cu metroul

Ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, nu ştie care este tariful real al unei cartele de călătorii cu metroul, explicând că nu a mai circulat cu acest mijloc de transport de trei sau patru ani.
Economica.net - Dum, 02 oct. 2016, 10:03
Ministrul Transporturilor nu ştie cât costă să circuli cu metroul

La întrebarea „cât costă o cartelă de două călătorii cu metroul” acesta a răspuns „10 lei” în loc de 5 lei cât este tariful real.

„Tariful depinde de numărul de călătorii. Două călătorii costă 10 lei. Ultima oară am fost cu metroul acum trei sau patru ani. În general nu folosesc metroul, prefer traficul de suprafaţă, să văd străzile, să văd pe unde merg”, a spus ministrul Transporturilor, prezent la evenimentul „Ziua Porţilor Deschise” de la staţia Laminorului.

În prezent, tariful pentru o cartelă cu două călătorii este de 5 lei iar cel al cartelei cu 10 călătorii este 20 lei. Abonamentul de o zi costă 8 lei, iar abonamentul lunar cu număr nelimitat de călătorii 70 de lei.

O gafă similară a făcut şi fostul ministru al Transporturilor Ramona Mănescu, la începutul preluării mandatului. Ea a explicat atunci că nu știe cât costă o călătorie cu metroul în București, motivând că nu a frecventat prea des acest mijloc de transport.

„Nu am călătorit cu metroul decât când eram studentă. Asta pentru că rutele pe care călătoream eu nu aveau metrou și călătoream cu tramvaiul sau cu troleibuzul. Până să îmi iau mașină. Nu, nu știu cât costă un bilet la metrou”, a răspuns atunci fostul ministru.

Duminică, 2 octombrie, în intervalul orar 10:00 – 14:00, Metrorex organizează „Ziua Porţilor Deschise”, la staţia de metrou Laminorului.

Oficialii Metrorex susţin că la sfârşitul lunii decembrie metroul va circula şi în cele două staţii noi, Laminorul şi Străuleşti, de pe Magistrala 4.

Proiectul de extindere a Magistralei 4 de metrou în zona de nord a Bucureştiului cu cele doua staţii include un terminal intermodal, un park&ride şi un depou. Lungimea totală a secţiunii va fi de 2.1 km. Valoare totală a proiectului este de 1,1 miliarde de lei (252 milioane de euro).

Te-ar mai putea interesa și
Alfa Software din Cluj-Napoca a avut venituri cu 30,7% mai mari în 2023, de peste 3,6 mil. euro
Alfa Software din Cluj-Napoca a avut venituri cu 30,7% mai mari în 2023, de peste 3,6 mil. euro
Alfa Software, furnizor de sisteme informatice de business din Cluj-Napoca, a încheiat anul 2023 cu venituri cu 30,7% mai mari, de peste 3,6 milioane de euro, în timp ce profitul net a avansat cu......
Ahold Delhaize, proprietarul lanțului Mega Image, deschide la București un hub tech pentru toată Europa. Va angaja 250 de IT-iști, majoritatea români
Ahold Delhaize, proprietarul lanțului Mega Image, deschide la București un hub tech pentru toată Europa. Va angaja 250 ...
Retailerul olandezo-belgian Ahold Delhaize, care operează pe plan local lanțul Mega Image și care a cumpărat Profi Rom ...
Procedură de infringement pentru România din cauza întârzierilor în efectuarea plăţilor către farmaciile independente
Procedură de infringement pentru România din cauza întârzierilor în efectuarea plăţilor către farmaciile independente
Comisia Europeană a decis, miercuri, să demareze o procedură de infringement prin trimiterea unei scrisori de punere în ...
Cele mai potrivite cadouri de Paște pentru angajați și partenerii de afaceri
Cele mai potrivite cadouri de Paște pentru angajați și partenerii de afaceri
Pe măsură ce sărbătorile Pascale se apropie cu pași repezi, tot mai mulți dintre noi ne îndreptăm atenția către ...