1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 12 º

Companii

Ministrul Transporturilor: O să discut cu sindicaliştii de la CFR, nimeni nu îşi doreşte greva

Ministrul Transporturilor, Iulian Matache, a declarat joi, la Pietroşiţa, judeţul Dâmboviţa, că va avea o întâlnire cu sindicaliştii de la CFR pe tema revendicărilor acestora şi a grevei japoneze anunţată pentru 22-24 septembrie, subliniind că ''nimeni nu îşi doreşte greva'', transmite Agerpres.

17 sep, 2015 | Agerpres

''E o discuţie cu sindicatele, săptămâna viitoare o să mă văd cu dumnealor. Am aflat şi eu, dimineaţă, că între 22 şi 24 vor să organizeze grevă japoneză, dacă am citit bine.(...)Lăsaţi-mă să am o discuţie, luni, cu dumnealor şi eu sunt convins că o să găsim cele mai bune soluţii astfel încât să nu ajungem la situaţia de grevă, pe care sunt absolut convins că nu o vrem nici noi, ministerul, şi nici patronatul, respectiv Calea Ferată, dar nu o vor cu siguranţă nici sindicaliştii'', a spus ministrul Iulian Matache.

Întrebat de jurnalişti dacă s-ar putea acorda măriri salariale, ministrul nu a dorit să facă precizări înainte de discuţia cu sindicaliştii.

''N-aş putea să vă spun, ar fi incorect să vă spun în momentul acesta dacă se pot acorda (...), incorect faţă de cei cu care nu m-am întâlnit. M-am văzut cu ei la discuţiile iniţiale, dar nu am asistat la negocierile pe care le-au avut până acum'', a spus ministrul Transporturilor, Iulian Matache, aflat într-o vizită de lucru în judeţul Dâmboviţa.

Angajaţii CFR ar putea intra în grevă japoneză săptămâna viitoare. Protestul ar putea avea loc în perioada 22-24 septembrie, dar liderii de sindicat avertizează că există oricând posibilitatea ca ceferiştii să declanşeze greve spontane, cu încetarea lucrului.

Sindicaliştii cer creşteri salariale de cel puţin 10% şi solicită, totodată, acordarea de tichete de masă pentru toate zilele lucrătoare şi vouchere de vacanţă începând cu 1 ianuarie 2016.

Sindicaliştii atrag atenţia că, în cazul în care cererile lor nu vor fi satisfăcute, vor declanşa greva generală începând din prima zi a lunii octombrie.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO