Ministrul Transporturilor: Tarom va ajunge ”pe zero” anul acesta, nu va avea pierderi

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat miercuri că transportatorul aerian de stat Tarom va încheia ”pe zero” în acest an, fără pierderi.
Economica.net - mie, 31 mai 2017, 13:42
Ministrul Transporturilor: Tarom va ajunge ”pe zero” anul acesta, nu va avea pierderi

„Din punct de vedere economic, Tarom se relansează, astfel încât prognoza economică pentru Tarom este practic ca la sfârştiul anului să închidă pe zero, nicio pierdere”, a spus Cuc.

Acesta a fost miercuri prezent pe Aeroportul Băneasa, unde a aterizat cea de-a doua aeronavă Boeing 737-800 NG, preluată în leasing pe 10 ani de către compania de stat Tarom. Aeronava a fost botezată „Marea Unire” de către autorităţi.

Anul trecut, Tarom a fost nevoită să renunţe la anumite rute, odată cu scoaterea din operare a celor două avioane Airbus A310.

„Prin intrarea celor două aeronave în flotă, practic ajutăm la acest lucru şi oferirea de servicii de bună calitate. Pentru că aeronavele sunt noi, au un ambient modern şi totodată din punct de vedere tehnic sunt şi eficiente în ce priveşte consumul de combustibil”, a precizat ministrul Transporturilor.

Directorul general al Tarom, Eugen Davidoiu, a declarat săptămâna trecută că Tarom a terminat şi anul trecut pe pierdere, în contextul în care au fost retrase două avioane din flotă şi au existat persoane care au sabotat compania atât din interior, cât şi din exterior.

Compania Tarom a pierdut anul trecut poziţia a doua în clasamentul liniilor aeriene prezente în România, fiind depăşită de Blue Air.

În luna martie a anului trecut, Consiliul de Administraţie al Tarom a decis revocarea lui Christian Heinzmann din funcţia de director general şi din cea de accountable manager al companiei şi numirea ca interimar în aceste funcţii a fostului director financiar Gabriel Stoe.

Anul trecut s-a încheiat pe pierdere, potrivit lui Davidoiu, care îşi doreşte ca acest an să se termine pe break-even (punctul în care câştigurile companiei sunt egale cu cheltuielile).

„2016 s-a încheiat pe pierdere. Nu ştiu exact cât a fost, sistuaţia financiară nu a fost încă încheiată”, a declarat săptămâna trecută Davidoiu, cu ocazia ceremoniei intrării primului avion nou Boeing în flota companiei, din cele două achiziţionate recent prin leasing.

Anul trecut a fost al nouălea consecutiv pe pierdere pentru Tarom. În 2015, pierderile au fost de 27,4 milioane lei, iar numărul angajaţilor era, la finalul anului, de 1.880.

Ultimul an cu profit pentru Tarom a fost 2007. Directorul general speră ca acest an să nu fie încă unul cu pierdere pentru Tarom, în contextul achiziţiei a două noi aeronave Boeing.

„Mi-aş dori să terminăm pe break-even 2017. Sperăm să reuşim asta, odată cu achiziţia celor două noi capacităţi, altfel nu puteam reuşi”, a afirmat Davidoiu.

Te-ar mai putea interesa și
Spania așteaptă anul acesta 45 de milioane de turiști
Spania așteaptă anul acesta 45 de milioane de turiști
Spania speră să atragă în acest an până la 45 de milioane de turişti străini, adică jumătate faţă de numărul înregistrat înaintea pandemiei, principala provocare fiind revenirea......
Uzina Donalam din Călărași recrutează noi salariați pentru a face față comenzilor de bare de oțel laminat
Uzina Donalam din Călărași recrutează noi salariați pentru a face față comenzilor de bare de oțel laminat
Combinatul Donalam din Călărași a anunțat miercuri că începe să facă angajări în condițiile în care sectorul ...
Pandemia a împins vânzătorii în online: 46% dintre retailerii din România au vândut mai mult pe internet faţă de anii precedenţi
Pandemia a împins vânzătorii în online: 46% dintre retailerii din România au vândut mai mult pe internet faţă de ...
Pandemia de COVID-19 a adus în prim plan rolul special pe care ecommerce-ul îl joacă în această perioadă. Efectele ...
Gilead Sciences, producătorul Remdesivir, stabilește o filială în România
Gilead Sciences, producătorul Remdesivir, stabilește o filială în România
Compania americană Gilead Sciences a anunțat înființarea unei subsidiare în România, care va desfășura activități ...