1EUR = 4.8743 RON | Bucureşti 17 º

Companii

Încă 45 de kilometri de autostradă până la finalul anului vor fi daţi în trafic - Ministrul Transporturilor

Încă 45 de kilometri de autostradă ar putea fi dați în trafic până la sfârșitul anului, estimează ministrul Transporturilor Lucian Bode. Mai exact, este vorba de lotul 1 din Autostrada Sebeș – Turda, lotul Râșnov – Cristian din Autostrada Comarnic – Brașov și primii kilometri de autostradă din Moldova, parte din Centura Bacău.

14 oct, 2020 | | ECONOMICA.net

"Până la sfârșitul anului sunt șanse mari ca Sebeș - Turda lot 1, cu stadiu fizic de peste 95%, să fie dat în trafic. Centura Bacău, acei 17 km la profil de autostradă au un progres fizic de peste 85% și mi-aș dori ca până la sfârșitul anului acest tronson să fie dat în trafic. Râșnov – Cristian, progres fizic de aproape 90%, cu șanse să fie finalizat în acest an. Vorbim de 45 de kilometri, cu cei 25 de km dați deja în trafic anul acesta", a precizat ministrul Transporturilor Lucian Bode, în cadrul unui interviu pentru Hotnews.ro.

În ce privește lotul 2 din Autostrada Sebeș - Turda, despre care oficialii de la Transporturi declarau anterior că va fi gata anul acesta, Bode a spus că firma constructoare, Aktor, "nu s-a ținut de cuvânt". "Din păcate și pe ringul 0 București, tronsonul 3, trebuia să predea deja proiectul tehnic, și le-am aplicat o penalitate de un milion de lei. Nu ne permitem să mergem la nesfârșit cu o tergiversare. Nu vreau să ajungem la rezilierea contractului", a mai spus șeful Transporturilor.

El a adăugat că la începutul mandatului a preluat 150 km de autostradă în șantiere, cu o valoare de  7,5 miliarde de lei și estimează că va închide anul cu lucrări pe 350 km, cu o valoare de 18,8 miliarde de lei.

Amintim că anul acesta au mai fost deschise circulației mini-lotul Biharia - Borș de la granița cu Ungaria, construit de orădenii de la Trameco, și lotul Iernut - Chețani din Autostrada Transilvania, realizat de asocierea Astaldi - Max Boegl.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO