Ministrul Turismului susţine că staţiunile de pe litoral vor fi pregătite pentru turişti de la 1 mai

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Cristian Petrescu, susţine că la 1 mai staţiunile de pe litoralul românesc vor fi pregătite să îşi întâmpine turiştii şi toate lucrările de amenajare făcute în prezent vor fi încheiate până atunci.
Economica.net - vin, 23 mart. 2012, 18:22
Ministrul Turismului susţine că staţiunile de pe litoral vor fi pregătite pentru turişti de la 1 mai

Petrescu s-a aflat, vineri, în judeţul Constanţa, pentru a vedea cum se prezintă sudul litoralului cu aproape o lună înaintea deschiderii sezonului estival, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Prima oprire a lui Cristian Petrescu a fost în portul turistic Mangalia, pe care ministrul l-a catalogat ca fiind de nivel european. Demnitarul a inspectat apoi şantierul tramei stradale din staţiunea Neptun – Olimp şi a urmărit stadiul pregătirii plajelor turistice pentru sezonul estival din Neptun. În vizita la plaja din Neptun ministrul a fost însoţit şi de directorul Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral, Marian Mitrea, care a spus că mai multe sectoare de plaje au fost afectate în urma furtunilor din această iarnă şi că în prezent se lucrează la amenajarea acestora pentru a fi gata până la 1 mai.

El a mai spus că în această vară va fi realizat şi un experiment pentru a se stabili dacă poate fi rezolvată problema algelor, urmând să fie amplasate plase în largul Mării Negre, pe o distanţă de trei kilometri, care ar urma să reţină algele şi să le împiedice să mai ajungă la ţărm.

O altă problemă identificată în imediata apropiere a plajei respective o reprezintă aleea pietonală care a fost distrusă tot în urma furtunilor şi care ar trebui reabilitată în cel mai scurt timp.

Marian Mitrea a precizat că nu poate interveni deoarece aceasta aparţine de administraţia locală, adică de Primăria Mangalia.

Ministrul a spus însă că este convins că autoritatea locală se va implica în rezolvara situaţiei, iar în cazul în care nu ar avea capacitatea de intervenţie atunci MDRT se va implica şi va ajuta Primăria.

Cristian Petrescu susţine că staţiunile de pe litoral vor fi pregătite să îşi întâmpine turiştii începând din 1 mai şi speră că va fi un sezon reuşit.

„Se lucrează în staţiunile din sudul litoralului. Am primit asigurări că în privinţa plajelor, afectate de furtunile puternice, se intervine şi vor fi rezolvate sută la sută până la 1 mai. Tot litoralul pare pe calea cea bună pe 1 mai sper să fie totul rezolvat. Există premisele să avem un sezon reuşit şi eu cred că aşa va fi”, a afirmat Petrescu la sfârşitul vizitei făcute în judeţul Constanţa.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...