Ministrul turismului vrea evenimente pe litoral, pentru a atrage turiştii în afara sezonului

Ministrul Turismului, Cristian Petrescu, a spus, vineri, că ar trebui organizate diverse evenimente pentru atragerea turiştilor pe litoral şi în alte perioade din an, nu doar în lunile de vară, referindu-se la circuite culturale sau excursii cu vaporaşul.
Economica.net - vin, 23 mart. 2012, 17:00
Ministrul turismului vrea evenimente pe litoral, pentru a atrage turiştii în afara sezonului

„Dacă se continuă cu acest gen de a încerca să faci turism pe litoral, adică două luni de sezon, hotelierii acţionează pe măsură, în sensul că încearcă să aibă profitul doar în acele două luni pentru un an întreg sau şase luni de sezon cum ar trebui. Faptul că hotelurile sunt deschise de la 1 mai până la sfârşitul lui octombrie înseamnă că ar trebui făcut ceva ca turistul să nu vină doar pentru soare şi nisip, ci să aibă şi multe alte lucruri de făcut şi mă refer la circuite culturale, excursii cu vaporaşul, agrement, organizare evenimente”, a declarat, vineri, la Mangalia, ministrul Petrescu.

El a mai spus că ar trebui „mărită durata de şedere a turistului pe litoral”, astfel încât oamenii să fie atraşi să rămână mai mult timp, nu doar un weekend.

„Să mărim durata de şedere a turistului pe litoral. Dacă vin doar în weekend bucureştenii sau românii, în general, hotelierii s-ar putea să aibă profit mai mic decât dacă turiştii vin o săptămână sau cinci zile. (…) Fiecare hotel îşi face politica proprie în aşa fel încât să fie şi profitabil, acesta este scopul fiecărui operator, iar dacă nu asigură şi nişte servicii corespunzătoare va fi taxat de clienţi”, a explicat ministrul Turismului.

De asemenea, Cristian Petrescu a afirmat că toate construcţiile ilegale de pe litoral vor fi demolate, făcând apel la proprietarii structurilor de cazare lăsate în paragină să le vândă dacă nu mai doresc să investească în acestea.

„Vremea tunurilor imobilare a trecut atunci când luai un hotel pe trei lei şi îl vindeai pe 10 lei. Nu cred că va mai exista foarte curând o creştere a preţului la imobiliare, iar cei care ţin hotelurile în paragină ar fi bine să le vândă celor care doresc să se ocupe de acest lucru. Este timpul ca aceste construcţii să reintre în circuitul turistic”, a afirmat Cristian Petrescu.

Ministrul s-a aflat, vineri, în judeţul Constanţa, el vizitând mai multe obiective printre care Portul turistic din Mangalia şi Cazinoul din Constanţa.

Te-ar mai putea interesa și
CFA România: Indicatorul de Încredere Macroeconomică a scăzut în martie cu 1,4 puncte
CFA România: Indicatorul de Încredere Macroeconomică a scăzut în martie cu 1,4 puncte
Indicatorul de Încredere Macroeconomică al Asociaţiei CFA România a scăzut în luna martie cu 1,4 puncte, până la valoarea de 51,6 puncte, situaţie care s-a datorat evoluţiei divergente ale......
Cafeaua nu se va ieftini prea curând, pentru că fermierii vietnamezi aşteaptă contracte mai avantajoase
Cafeaua nu se va ieftini prea curând, pentru că fermierii vietnamezi aşteaptă contracte mai avantajoase
Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales ...
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general al NATO
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general ...
"Nu este prea târziu ca Ucraina să câştige" în războiul împotriva Rusiei, cu condiţia ca Occidentul să-şi respecte ...
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Mult anticipata și discutata înjumătățire a cantității disponibile de Bitcoin a avut loc în 20 aprilie. Această ...