Minvest Deva: Anchetă penală pentru gestiune frauduloasă, abuz în serviciu şi uz de fals

Procurorii Parchetului Judecătoriei Deva au început, joi, cercetările într-un dosar penal pentru gestiune frauduloasă, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi uz de fals la Minvest Deva, după ce reprezentanţii companiei au depus o plângere împotriva unor angajaţi acuzaţi de delapidare.
Economica.net - joi, 21 feb. 2013, 13:54
Minvest Deva: Anchetă penală pentru gestiune frauduloasă, abuz în serviciu şi uz de fals

Reprezentanţii Companiei Naţionale a Cuprului, Aurului şi Fierului Minvest Deva au depus o plângere penală la Parchetul Judecătoriei Deva, iar procurorii au deschis un dosar penal pentru gestiune frauduloasă, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi uz de fals, transmite corespodentul MEDIAFAX.

„Urmare a unei verificări realizate de Curtea de Conturi, s-a constatat că pe perioada a două luni din anul trecut au fost realizate cheltuieli fără justificare şi fără să aibă vreo relevanţă pentru obiectul de activitate al societăţii. Ca atare, compania Minvest a formulat o plângere penală împotriva unor angajaţi ai societăţii urmând să fie cercetări în cauză sub aspectul comiterii infracţiunilor de gestiune frauduloasă, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi uz de fals”, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva, Adriana Tămaş.

Tămaş a precizat că în acest caz urmează să fie stabilită activitatea infracţională, identificaţi autorii şi, pe baza probelor, va fi emisă o soluţie.

O delapidare de aproximativ 80.000 de lei aferentă lunilor ianuarie-februarie 2012 a fost descoperită la Minvest Deva în urma unui control al Curţii de Conturi, fiind decontate bonuri pentru produse precum detergenţi, carne, roşii sau haine, anunţa directorul companiei, Daniel Andronache.

El susţinea că va depune o plângere la Parchetul Tribunalului Hunedoara împotriva fostului director general al Minvest şi a celor trei angajaţi de la departamentul financiar-contabil care au semnat deconturile.

Ladislau Farcaş, care era director al Companiei Naţionale a Cuprului, Aurului şi Fierului Minvest Deva în perioada în care au fost decontate bonuri pentru legume, carne sau rochii în valoare de 80.000 de lei declara că deconturile erau modificate după ce el le semna.

„Nu am luat niciun ban. Deconturile erau completate ulterior. După ce semnam eu un bon se completau cu restul. (…) Numai când se finalizează controlul Curţii de Conturi vom afla exact despre ce este vorba”, spunea Farcaş.

Ladislau Farcaş, care este notar public, s-a aflat la conducerea Companiei Naţionale a Cuprului, Aurului şi Fierului Minvest Deva din 2010 şi până la jumătatea anului 2012. După alegerile locale din 2012, Ladislau Farcaş a devenit consilier local în CL Hunedoara.

Te-ar mai putea interesa și
Engie se va concentra pe regenerabile şi infrastructura energetică din Maroc
Engie se va concentra pe regenerabile şi infrastructura energetică din Maroc
Engie intenţionează să-şi vândă participaţia în cea mai mare centrală pe bază de cărbune din Maroc (SAFIEC), pentru a se concentra pe regenerabile şi infrastructura energetică, a......
Autonomie extinsă pentru autoutilitara electrică Ford E-Transit
Autonomie extinsă pentru autoutilitara electrică Ford E-Transit
Ford Pro, divizia de vehicule comerciale a companiei americane, a anunțat introducea opțiunii de autonomie extinsă pentru ...
Chinezii de la Xpeng iau și ei în calcul o uzină în Europa
Chinezii de la Xpeng iau și ei în calcul o uzină în Europa
Oficialii producătorului chinez Xpeng au declarat la expoziția auto de la Beijing că iau în calcul o investiție într-o ...
Arieratele bugetului general consolidat au crescut cu aproape 22%, în martie 2024
Arieratele bugetului general consolidat au crescut cu aproape 22%, în martie 2024
Arieratele bugetului general consolidat crescut cu 21,8%, în martie 2024, comparativ cu luna precedentă, la 389,9 milioane ...