MIPE: Termenul de depunere a propunerilor de obiective pentru cele 12 rute turistice a fost prelungit până pe 20 martie

Termenul de depunere a propunerilor de obiective care pot fi incluse în cele 12 rute turistice/culturale în vederea promovării sau restaurării acestora a fost prelungit cu o săptămână, respectiv până pe 20 martie 2022, a anunţat, luni, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE), relatează Agerpres.
AGERPRES - lun, 07 mart. 2022, 18:23
MIPE: Termenul de depunere a propunerilor de obiective pentru cele 12 rute turistice a fost prelungit până pe 20 martie

„Perioada de transmitere a propunerilor de obiective şi anexelor pentru 12 rute turistice/culturale în vederea promovării/restaurării acestora, conform metodologiei stabilite de către Comitetului interministerial pentru Programul România Atractivă, a fost prelungită până la data de 20 martie 2022, ora 24:00. Ordinul comun pentru extinderea perioadei a fost semnat de către Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Ministrul Culturii şi Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei”, se arată într-un comunicat al MIPE.

Ministrul de resort, Dan Vîlceanu, susţine că prelungirea termenului pentru transmiterea propunerilor de obiective care pot fi incluse în cele 12 rute turistice/culturale cu o săptămână reprezintă un pas normal, „având în vedere situaţia deosebită prin care trecem”.

„Întrucât PNRR este un program excepţional care vizează şi creşterea rezilienţei comunităţilor locale, prin dezvoltarea de spaţii culturale şi turistice sustenabile, am urmărit să dăm o şansă tuturor potenţialilor solicitanţi, fără a pune în pericol termenele asumate”, a declarat Vîlceanu.

Acest demers a fost realizat în baza solicitărilor primite din partea unităţilor administrativ teritoriale, ca urmare a prioritizării misiunilor umanitare îndreptate pentru gestionarea fluxului de refugiaţi din Ucraina.

Componenta 11. „Turism şi cultură” din cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) are ca obiectiv sporirea coeziunii sociale, economice şi teritoriale şi crearea de noi locuri de muncă, de a atrage investiţii ce generează valoare adăugată, stimulând dezvoltarea socială şi culturală.

Astfel, investiţia nr.1 „Promovarea celor 12 rute turistice/culturale” din cadrul Componentei 11 presupune sprijin financiar în valoare de 103,5 mil. euro pentru promovarea a 12 rute şi modernizarea /reabilitarea siturilor turistice cu impact naţional şi internaţional incluse în acestea, identificate în zonele considerate a fi destinaţii optime. Rutele aferente Investiţiei 1 vor avea două componente importante: componenta de promovare prin intermediul digitalizării rutelor, semnalistică, aplicaţii pentru telefon şi componenta de restaurare, revitalizare, construire.

Cele 12 rute sunt: Ruta castelelor (30 de obiective promovate, 5 castele restaurate), Ruta curiilor din Transilvania (25 de obiective promovate, 5 curii restaurate), Ruta culelor (15 obiective promovate, 5 cule restaurate), Traseul gastronomiei tradiţionale româneşti (30 de obiective promovate), Ruta bisericilor fortificate (20 de obiective promovate), Ruta bisericilor de lemn (30 de obiective promovate, 10 biserici restaurate), Ruta mănăstirilor din zona Moldovei (30 de obiective promovate, 5 mănăstiri restaurate), Ruta Sfântul Ladislau pe teritoriul României (20 de obiective promovate, 5 obiective restaurate), Ruta castrelor romane (20 de obiective promovate, 5 castre restaurate), Ruta cetăţilor (30 de obiective promovate, 5 cetăţi restaurate), Refacerea peisajului cultural din Delta Dunării în vederea creşterii atractivităţii zonei (30 de obiective promovate, 30 de obiective restaurate (gospodării) şi Ruta satelor cu arhitectură tradiţională (20 de obiective promovate, 150 de case tradiţionale restaurate din cele 20 de sate cu arhitectură tradiţională).

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...