Mircea Cotigă, noul director general al UniCredit Leasing, din luna mai

Mircea Cotigă, actualul director Risc - Restructurare şi Recuperare Creanţe în cadrul UniCredit Bank, va prelua poziţia de director general (CEO) al UniCredit Leasing, după ce Antoaneta Curteanu, actualul şef al companiei, a acceptat o provocare internaţională, fiind promovată în funcţia de director al diviziei Corporate Investment Banking în cadrul UniCredit Bulbank Bulgaria, potrivit Agerpres.
Economica.net - mar, 05 apr. 2016, 13:28
Mircea Cotigă, noul director general al UniCredit Leasing, din luna mai

Potrivit unui comunicat al companiei, schimbul de mandat va deveni efectiv începând cu luna mai, preluarea funcţiei de către Antoaneta Curteanu în cadrul UniCredit Bulbank fiind supusă autorizării din partea Băncii Naţionale a Bulgariei.

Mircea Cotigă este unul dintre cei mai experimentaţi profesionişti în domeniul său de activitate, având vaste cunoştinţe de business şi financiar-bancare.

”Privesc cu multă bucurie şi încredere această nouă etapă din cariera mea, un pas firesc pentru mine după o experienţă deja bogată în cadrul UniCredit Bank. Întreaga mea experienţă în cadrul băncii, în activitatea de restructurare pe care am coordonat-o, a fost marcată de o atitudine pro-client şi pro-business, încercând întotdeauna să fim alături de partenerii noştri şi să le oferim soluţiile optime. Îmi doresc şi îmi propun ca aceeaşi abordare să marcheze şi activitatea mea în viitor, în noua funcţie pe care o voi prelua. Cu atât mai mult, cu cât mă alătur unei echipe care a reuşit să ducă şi să menţină în ultimii ani UniCredit Leasing în poziţia de lider de necontestat al pieţei de leasing, alături de care, sunt convins, vom reuşi să rămânem şi în viitor în aceeaşi zonă de performanţă în privinţa soluţiilor de finanţare pe care le oferim clienţilor noştri’, a declarat Mircea Cotigă.

Cu o bogată experienţă managerială şi spirit antreprenorial, Mircea Cotigă lucrează în sistemul bancar de 11 ani, dintre care ultimii şapte ani în cadrul UniCredit Bank, reuşind împreună cu echipele coordonate să obţină rezultate peste aşteptări în finalizarea unor tranzacţii şi proiecte de anvergură. Anterior, şi-a consolidat cunoştinţele profesionale în domeniul juridic şi recuperări în cadrul unor companii din domeniile credit management şi leasing. Deţine un MBA în Financial Management acordat de City University USA – Romanian Banking Institute (2005 – 2007).

‘Mă îndrept către o nouă provocare profesională – un pas important prin tranziţia de la un leader de piaţă în România, UniCredit Leasing, către un alt leader de piaţă în Bulgaria, UniCredit Bulbank, pas care îmi va canaliza energia, puterea de muncă şi creativitatea şi mă va determina să folosesc toată experienţa acumulată până în acest moment. Părăsesc un colectiv alături de care am avut realizări minunate. Simt că las în urma mea o familie, în care am trăit una dintre cele mai frumoase perioade din viaţa mea, dar şi o familie din care nu voi înceta niciodată să fac parte. În noua poziţie din Bulgaria cred că pot să aduc o experienţă completă şi datorită acestui fapt voi spune mereu cu mândrie că vin de la UniCredit Leasing’, a afirmat, la rândul său, Antoaneta Curteanu.

Cu o vechime de peste 18 ani în cadrul UniCredit şi 25 în sistemul bancar, Antoaneta Curteanu deţine poziţia de CEO al UniCredit Leasing din iulie 2010. Anterior, în perioada 2007 – 2010, a ocupat poziţia de director adjunct al Diviziei Corporate şi al Global Transaction Banking în cadrul UniCredit Bank, iar în intervalul 2005 – 2007 a fost vicepreşedinte executiv şi membru al boardului UniCredit România.

Antoaneta Curteanu este absolventă a Facultăţii de Finanţe-Contabilitate din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti (1986-1991) ?i a Graduate School of Banking din Lousiana State University, SUA (1994 – 1996). Antoaneta Curteanu este membru fondator al asociaţiei ‘Business Women Network’ în România şi autor al cărţii ‘Factoringul în comerţul internaţional’.

UniCredit Leasing este lider al pieţei de leasing, cu o cotă constantă de 18% în ultimii cinci ani. UniCredit Leasing oferă servicii de finanţare prin leasing financiar şi credit, leasing operaţional şi intermediere în asigurări prin UniCredit Leasing Corporation IFN, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Insurance Broker.

UniCredit Bank este parte a UniCredit, grupul financiar european cu reţeaua cea mai extinsă din Europa Centrală şi de Est şi una dintre cele mai importante din Europa. UniCredit Bank este un ‘one-stop-shop’ pentru servicii financiare, deservind mai mult de 600.000 de clienţi. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management, UCTAM, Pioneer Asset Management şi UniCredit Business Integrated Solutions.

Te-ar mai putea interesa și
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Dacă principala enigma a lui 2023 a fost „Vom avea o recesiune sau nu?”, în 2024 întrebarea esențială devine „Va reveni inflația sau nu?”. În funcție de felul în care alegem să......
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că Guvernul prelungeşte cu încă trei luni, până la 30 iunie, plafonarea tarifelor ...
Tranzacție de 5 mil. euro între Eldrive și MOON Power pe piața stațiilor de încărcare pentru mașini electrice
Tranzacție de 5 mil. euro între Eldrive și MOON Power pe piața stațiilor de încărcare pentru mașini electrice
Operatorul de stații de încărcare pentru mașini electrice Eldrive România a comandat peste 300 de stații MOON Power ...
Kaufland lansează aplicația pentru încărcarea mașinilor electrice la cele 150 de stații din parcările magazinelor
Kaufland lansează aplicația pentru încărcarea mașinilor electrice la cele 150 de stații din parcările magazinelor
Kaufland România lansează E-Mobility, proiectul prin care posesorii Kaufland Card cu mașini electrice au posibilitatea ...