Mircea Geoană a fost exclus din PSD: Adio, tovarăşi! Pe curând, prieteni!

Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis marţi excluderea lui Mircea Geoană din PSD. 50 de voturi au fost pentru excluderea lui Mircea Geoană din PSD, 5 voturi împotrivă şi 3 abţineri. Printre cei care au votat împotriva excluderii lui Geoană a fost şi primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie.
Economica.net - mar, 22 nov. 2011, 17:47

Mircea Geoană îşi ia adio de la PSD. CEx a votat pentru excluderea lui Geoană din PSD.

„Am un sentiment de mare tristeţe. Această execuţie planificată, această formă stalinistă de a elimina din PSD un fost preşedinte pentru un motiv necunoscut mă îngrijorează pentru că timp de cinci ani an condus acest partid alături de oameni pe care îi preţuiesc şi am crezut că pot aduce democraţie în acest partid. M-am înşelat”, a declarat Mircea Geoană imediat după decizia CEx de excludere a a din PSD.

„Am primit la 18.03 pentru prima dată de când a început această nebunie am primit acuzele care îmi sunt aduse de doi săptămâni de către Ponta şi acoliţii lui”, a mai declarat Geoană.

Geoană l-a acuzat pe liderul social-democrat Victor Ponta că „şi-a pus demisia pe masă, şantajând colegii” pentru a-l exclude.

„A fost vorba de o decizie anunţată. Domnul Ponta, aşa cum a spus, şi-a pus demisia pe masă, şantajând colegii cu un risc de instabilitate în partid. Vreau să spun că înţeleg presiunea la care unii colegi au fost supuşi”, a spus Geoană.

De furia lui Geoană nu a scăpat nici preşedintele de onoare al PSD. „Domnul Iliescu este în acest moment o piază rea pentru PSD”. Geoană l-a acuzat pe Iliescu de faptul că este vinovat de faptul că Adrian Năstase a pierdut alegerile în faţa lui Traian Băsescu în 2004.

„Iliescu nu l-a vrut pe Năstase şi Băsescu a ajuns preşedinte pe mâna lui Iliescu”, a spus Geoană.

Mircea Geoană a mai spus că rămîne fidel ideilor sale politice, dar că nu poate fi în compania unor oameni care nu au curajul să spună clar pentru ce îl acuză.

Te-ar mai putea interesa și
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Rețeaua de autostrăzi și drumuri expres în exploatare a României a ajuns la peste 1.091 de kilometri, transmite pe pagina proprie ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. Amintim că joi a......
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul însă a scăzut
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul ...
Consiliul director al Grupului Lavazza a aprobat declarațiile financiare consolidate la 31 decembrie 2023 și a anunțat ...
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei ...
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...